Шарлийз Терон все пак не е доволна от номинациите за Златен глобус

eva.bg 13 December 2019

Снимка: Getty Images

Макар и самата тя да се сдоби с номинация за Златен глобус занай-добра актриса в драматичен филм, Шарлийз Терон не е съвсем доволна от обявените имена, които ще се борят за престижните статуетки.

Актрисата е озадачена от факта, че нито една жена не е номинирана в категориите за режисура, а според нея годината е била твърде успешна за жените режисьори и затова е неестествено нито една от тях да не получи признание за усилената си работа.

„Нямате представа колко е трудно да видиш номинирана жена в режисьорските категории тази година, колкото и да се спекулираше, че те ще преобладават. Сега тези жени представляват едва 10% гилдията на режисьорите в индустрията, но се опитват да пробиват все повече. А когато налице имаме толкова успешна година като 2019-а, е много разочароващо да не се появи нито едно от техните имена сред номинациите. Помнете, че нито една жена не иска да бъде номинирана, само защото се смята, че в момента трябва да се избират представители на женския пол като тенденция. Това е просто абсурдно. Те искат да бъдат забелязани, заради работата си“, сподели Шарлийз пред The Los Angeles Times.

В интервю пред Extra TV Терон изказа същото мнение: „На фона на толкова добри проекти от жени режисьори, бях шокирана нито една от тях да не получи номинация“.

Ясно е, че номинациите не трябва да бъдат избирани въз основа на пола. Шарлийз се изказва срещу цялостната ситуация – абсурдните очаквания, че всички трябва да се възпяват женски имена, задължително подкрепяйки феминистичните движения, но актрисата е натъжена и от факта, че много от настоящите таланти сред жените, режисиращи успешни продукции, остават незабелязани. Тя определя всичко това като „нечестно и фрустриращо“.

Президентът на Холивудската международна пресасоциацияи продуцент на тазгодишната церемония по награждаване на Златните глобуси, Лоренцо Сория, коментира тези обвинения, заявявайки, че номинациите са абсолютно неутрални, без отношение към пола на режисьорите, а само към техните творби.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР