Анджелина Джоли с премиера на фестивала Сънданс

Филмовият фестивал Сънданс'2020 се открива на 23 януари. Почетен президент на форума е Робърт Редфорд.

eva.bg 07 December 2019

Анджелина Джоли, Бен Афлек, Джулиан Мур, Тейлър Суифт и други звезди ще придадат блясък и класа на филмовия фестивал Сънданс (23 януари – 2 февруари 2020)– най-големият световен кинофорум за независимо кино, провеждащ се всяка години в Парк Сити, щата Юта и основан през 1978 г. от компанията на Робърт Редфорд Wildwood.

Според вече появилите се коментари по повод предстоящото издание на фестивала, този път разнообразието и различните гледни точки са гарантирани. The Guardian изчислява, че oт 188-те филми, участващи в програмата на форума, 44% са режисирани от една или повече жени, 34% - от цветнокожи режисьори и 15% - от един или повече режисьори, принадлежащи към LGBT общността.

Анджелина Джоли ще представи на фестивала филма Come Away на режисьорката Бренда Чапман – фентъзи по мотиви от историите за Питър Пан и Алиса в страната на чудесата – в който си партнира с Майкъл Кейн. Бен Афлек участва в политическата драма на Netflix The Last Thing He Wanted, заедно с Ан Хатауей. Джулиан Мур пък ще „доведе“ на фестивала филма The Glorias на режисьорката Джули Таймор („Фрида“), в който изпълнява ролята на прочутата феминистка Глория Стайнъм. Праз 80-те Стайнъм става известна с разобличителния материал, който написва след като работи „под прикритие“ като Playboy зайче на едно парти, а също и с поредица други статии и книги на тема свободата и правата на жените. Сред акцентите в програмата на Сънданс’2020 е и документалният филм за попзвездата Тейлър Суифт Taylor Swift: Miss Americana на режисьорката Лана Уилсън.

Повече за програмата на фестивала – тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР