Шоуто на Victoria’s Secret е официално отменено

eva.bg 22 November 2019

Снимка: Getty images

Всяка година брандът за бельо Victoria’s Secret прави грандиозно, екстравагантно шоу, на което дефилират най-големите супермодели. Тази година обаче чаканото събитие бе официално отменено. Още от май месец тази година бе обявено, че настоящият вид на шоуто няма да продължи, от което се породиха и спекулациите, че то може и изобщо да не се състои тази година, както и стана.

Компанията L Brands, от чието семейство е и Victoria’s Secret, се бори да спаси репутацията си след рязко понижаване на рейтингите и силната критика на грандиозното дефиле. Причините за критиките са много, но най-голямата такава, която бе посочена като основание за толкова голям спад в интереса към събитието, е в проповядването на един тип красота и липсата на многообразие в шоуто.

L Brands твърдят, че миналогодишното дефиле е имало най-ниският рейтинг в историята на Victoria’s Secret. Още от 1995 г., когато шоуто стартира, това се превръща в едно от най-чаканите събития с милиони зрители от цял свят. Затова подобен крах кара компанията да изчака малко и да помисли не просто за нова маркетингова стратегия, а за посланията, които иска да отпраща към своите зрители, както каза Стюарт Бурдоерфер, главен финансов директор на L Brands.

Това изглежда като добро решение, предвид факта, че спадът в интереса към шоуто се отрази и на продажбите на артикулите на Victoria’s Secret. В резултат на това L Brands за изгубили около 252 милиона долара до момента.

1 КОМЕНТАР
1
AVA
22 November 2019, 10:19

Доста тъжно! Шоуто на Victoria's secret за мен винаги е било сред събитията на годината и съм доста разочарована. Пределно ясно е, че основната причина (сред всички изтъквани) е именно "... проповядването на един тип красота и липсата на многообразие в шоуто." Започва да става малко прекалено превръщането на красотата в нещо лошо и вредно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР