Духът на дома е в детайлите

Лесно ли е да направиш дом? Попитахме интериорния дизайнер Десислава Ананиева

eva.bg 19 November 2019

Хората, изправени пред прага на новото си жилище или пред необходимостта да направят основен ремонт и да преобразят интериора на обитаваното от тях, често изпадат в паника. Всеки има обща визия и нагласа как би обзавел и декорирал дома си, но както впоследствие се убеждава, да реализираш мечтата си не е по силите на непрофесионалист. Ето защо се обръщаме към хората, които са доказали своята експертиза и са направили щастливи много семейства и индивидуални клиенти.

Десислава Ананиева е мениджър проекти и интериорен дизайнер. Заедно с Александър Ананиев, технически ръководител, създават компанията Стил Билд Груп, която изготвя индивидуални проекти за дома или офиса, съобразени с конкретните нужди, предпочитания и пространство.

Десислава Ананиева

Г-жо Ананиева, как възникна идеята да създадете компания, която обединява в едно различни интериорни услуги – от чертежа и визуализацията до изпълнението „до ключ“ за клиента?

С течение на времето и работата ни с клиенти, установихме, че процесът е много добре организиран и клиентите ни са далеч по-спокойни в етапите, където разчитаме на наши екипи. Така че се постарахме да създадем максимално затворен процес на работа, където всичко да се координира и изпълнява от нас и отговорността за това да е съсредоточена в един.

Спестява ли време и средства изборът на услуга „Цялостна реализация до ключ“?

Разбира се. Разчитайки на нас, клиентът получава обобщена цена за всички услуги, която е изключително конкурентна за качеството, което предлагаме. Също така, като наш клиент, получава редица отстъпки от всички партньори, с които работим.

С кого контактува клиентът и може ли да разчита на стриктен график на изпълнението, след като знаем как в общоприетия случай може да се разтегли във времето реализирането на интериорен проект?

Съсредоточили сме контакта на клиента с до двама представители (обикновено дизайнер и технически ръководител), за да избегнем възможността за бягане от отговорност или недоразумения в даден момент. По отношение на графика, който подготвяме за реализацията (още по време на проекта), съчетаваме нашата работа, свързана с ремонтните дейности и мебелите по проект, с дейността на партньори (доставка на врати/паркет/уреди/осветление и др.) и по този начин всичко е предвидено и доставено в точното време, за да следва изцяло предвидените срокове.

С какви технически екипи работите?

Имаме различни специалисти за всички етапи от работния процес – от дизайнери и проектанти, ОвиК, ВиК и електроинженери , конструктори, мебелисти, монтажници и майстори за всички останали дейности.

Как да подходим, ако имаме намерение да направим основен или частичен ремонт на дома? Вие какво препоръчвате?

Добре е да се консултирате със специалист за етапите, възможностите, сроковете и разбира се, бюджета. Като начална стъпка правим оглед на място на обекта, за да се запознаем с особеностите и да сме максимално точни в проектобюджета.

Как се гарантира качеството на услугите, които предлагате?

На първо място ние работим с едни от най-качествените материали на пазара. Предоставяме на клиента обща гаранция както на труда, така и на материалите на всичко извършено от нас, като за всички елементи с допълнителна или собствена гаранция, отново гаранционното обслужване се организира от нас.

За кои помещения в дома са най-подходящи мебелите по проект и защо?

Кухнята е на първо място, там има много специфики, които трябва да се съобразят с пространството, с което разполагаме и индивидуалните нужди на клиента. Разбира се, гардеробите/гардеробните са също по-практични, когато максимално използват пространствата и са с подходящите функционални разпределения. Напоследък в новите жилища се налага и обособяване на мокро помещение посредством мебели по проект, което спестява много място и е изключително удобно.

Допринасят ли за индивидуалната атмосфера на дома малките детайли?

Без тях едва ли можем да наречем едно жилище дом. Всъщност именно детайлите придават духа на едно жилище.

Жилището е най-личното пространство на човека. Какъв подход използвате при общуването с бъдещите клиенти?

С течение на времето опитът ни е научил как да достигаме бързо до усещанията на клиентите ни и да ги предразполагаме да разгърнат тяхната визия. Веднага след това е изключително важно за нас да разберем повече за навиците им: как обичат да прекарват времето вкъщи, често ли се хранят у дома, какво харесват децата им и как прекарват уикендите. Това са изключително важни за нас детайли, защото истината е, че една страхотна визия не би била нищо, ако не е съобразена с всичко това.

Може ли човек да поръча само интериорен проект, а за реализацията му да се погрижи сам?

Разбира се, ние предлагаме всички услуги както пакетно, така и поотделно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР