Опитайте тази мелба

Ако и вие като нас сте луди по бижутата и търсите нови имена и добри идеи, в галерия ПОРТ.А има интересна изложба. Във втория Преглед на българския дизайн, част от фестивала Мелба, участват три дизайнерки на бижута.

eva.bg 14 November 2019

ГРЕБЕН

Евгения Цанкова

Серията брошки и висулки от пластмаса се заиграва с деконструирането на предмета в многообразни форми с нова функция.

Снимка: Михаил Новаков

Марина Драгомирова е изработила преинтересни колиета Moon Rock, направени по метода на „изгубената пяна“, съчетаващи занаятчийската сръчност с високи технологии.

На Евгения Цанкова е «Гребен» - серията брошки и висулки от пластмаса, изработени от четки за коса.

Нева Балникова е авторка, която харесваме и следим от няколко години. В отличителния си стил тя съчетава груби и сурови форми с прецизно избрани материали. Нева представя колекция пръстени «Прасета» от сребро и кварц.

Изложбата е част от втория Фестивал за дизайн «Мелба», а селекцията е на Студио Комплект, които са автори и на идеята и реализацията на фестивала.

Серия от малки магнити в духа на португалската традиция за рисувана керамика азулежу; дървени играчки: северните лисица, вълк, лос и бухал, в стил Баухаус; абитуриентска риза, съчетаваща стрийтуеър и илюзията за класически шик; тишърти с отпечатък на кукерска маска; бельо с изчистена кройка от фин италиански тюл и dead stock платове с цел намаляване на огромното количество отпадъчен материал, който модната индустрия създава; пощенски картички, тефтери, значки и шоколади с илюстрации, посветени на улиците Златарска, Железарска, Абаджийска и Кожухарска в Капана, Пловдив; необичайни керамични предмети от местни глини; новаторски шрифтове, илюстрация, анимация – вижте селекцията на Адриана Андреева и Бояна Гяурова от Студио Комплект.

До 17 ноември на ул. «Триадица» 5 в София.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР