Коледа наближава. Сбъдни една мечта! Дари eлха!

Миро, Мария Илиева и Любо Киров подкрепят благородната мисия на Деси Тенекеджиева и Фондация “Стоян Камбарев”

11 November 2019

Едни от най-любимите музикални звезди на България - Мария Илиева, Любо Киров и Миро, застанаха сърцато зад Деси Тенекеджиева и коледната благотворителна кампания "Елхи на таланта" на ФондацияСтоян Камбарев”, която се осъществява с партньорството на Столична Община.

„Коледата наближава. Сбъдни една мечта! Дари eлха! Така ще сложиш началото на нова иглолистна Гора на Таланта и ще дадеш бъдеще на откритие на Фондация „Стоян Камбарев“, както и на 10 даровити деца и техните многодетни семейства в нужда. Скъпи приятели, ако познавате такива деца, разкажете ни тяхната история, за да им дадем крила!“ - това призовават в забавен видео клип четиримата звездни посланици на новата социална и екологична кампания "Елхи на таланта", които от години подкрепят каузата на Фондация „Стоян Камбарев“. Във видеото участва и Йосиф Камбарев - синът на култовия театрален режисьор, на чието име е учредена Фондацията за изкуство, която вече 10 години сбъдва мечтите на младите и талантливите.

Идеята е всеки, който пожелае, да украси своя жива елха, като направи дарение. За първи път Фондацията разширява обхвата на своята подкрепа извън рамките на Академия „Стоян Камбарев“, в която влизат повече от 70 млади творци - всички номинирани и носители на Наградата за полет в изкуството.

Освен, че ще финансира 5 едногодишни стипендии за 2020-та година, няколко късометражни филма, участия на лауреати на Фондацията в мастър класове, конкурси и фестивали, коледната кампания ще подкрепи даровити деца от десет многодетни семейства в нужда. Те ще получат много подаръци и ваучери за покупки от хранителни вериги, търговски центрове, книжарници и др.

Елхите на Таланта ще бъдат разположени пред НДК в периода от 1-ви декември до 15-ти януари 2020 г. около голямата коледна елха на Столична Община, традиционно запалвана от Кмета Йорданка Фандъкова на 1-ви декември, след което музикалните таланти на Фондация „Стоян Камбарев“ ще бъдат кулминация в празничния коледен концерт и ще го закрият с ефектно шоу. След свалянето на украсата, всички живи елхи ще бъдат дарени на Общината и засадени, като така ще сложат началото на нова Гора на Таланта.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР