Обявиха темата на Met Gala 2020

eva.bg 08 November 2019

Surreal, David Bailey, 1980 Photo: Courtesy of The Metropolitan Museum of Art, Photo © David Baile

Снимка: David Baile

Изкуството на модата намира един от най-големите свои „празници“ по традиция през първия понеделник на месец май всяка година, когато под патронажа на Ана Уинтур се провежда балът Met Gala. Винаги има ограничен списък гости, които имат честта да присъстват на събитието, но за да го направят, всеки от тях плаща по близо 25 000 долара, които после се даряват на музея.

Всички искат да присъстват на грандиозния бал, макар и пространството да позволява гостите да бъдат максимум 700 души, а подготовката за него започва много по-рано. Затова и темата се обявява още през есента, за да може всеки да помисли за своя тоалет. И ето, че темата на Met Gala 2020 вече е ясна!

About Time: Fashion and Duration- това ще бъде ориентирът на всички гости. Темата е посветена на времето и неговото влияние върху модата: „Модата винаги е била тясно свързана с времето. Тя не е само отразява духа на времето, но и се променя и развива с неговото напредване“, казва Андрю Болтън, главен куратор на Института по костюмите на музея „Метрополитън“. Институтът е създаден от Ана Уинтур.

Темата е свързана с изложбата, която ще бъде открита на 7 май в музея „Метрополитън“. На нея ще бъдат изложени 160 женски дрехи, създадени от именити дизайнери за последните 150 години. Изложбата е вдъхновена от Вирджиния Улф и френския философ Анри Бергсон. На нея ще присъстват и тоалети от Кристиан Диор и Александър Маккуин.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР