Ема Уотсън: Отне ми много време да се науча да съм щастлива сама

eva.bg 06 November 2019

Снимка: Vogue Britain, Alasdair McLellan

29-годишната Ема Уотсън краси корицата на новия брой на британския Vogue.

В откровеното интервю Ема, която винаги е подкрепяла феминизма и гласа на жените, споделя за проблемите, с които й се налага да се сблъсква сега, когато й предстои да навърши 30 години.

„Признавам си, че много се страхувах от това, че скоро навършвам 30. И всичко това ме накара да осъзная, че хората се фокусират твърде много върху този конкретен момент от живота. Но за какво е целият този шум? Голяма работа, че някоя жена вече няма да е в 20-те си. А аз позволих да се чувствам толкова стресирана и потисната“, споделя Ема, като добавя:

„Причината и аз да имам всички тези страхове и притеснения е, че живеем в свят, който очаква от теб до 30-годишна възраст вече да имаш семейство, дом, съпруг. Ако нямаш бебе, но си на тези години и не се намираш в някакъв много сигурен и добър момент в кариерата си, започваш да се чувстваш изключително зле, като провал“.

Уотсън няма мъж до себе си в момента и за пръв път не вижда проблем в това. Сама признава, че никога не е вярвала в това, че можеш да бъдеш щастлив без партньор, но животът променя вижданията й.

„Отне ми много време, но се научих да бъда щастлива сама. И смея да твърдя, че съм наистина щастлива. Аз самата съм своя партньор!“, казва Ема.

По Коледа очакваме да я видим в класиката „Малки жени“ във филмовата адаптация на Грета Геруиг. В лентата Уотсън ще изиграе Мег - най-голямата от сестрите Марч, в която актрисата припознава много от своите виждания:

„Начинът, по който виждам феминизма у Мег е, че тя прави своя смел избор. А аз смятам, че феминизмът е именно това – да имаш избор и да го отстояваш. Мег иска да бъде майка и съпруга– да има семейство с мъжа, когото обича. Сестра й Джо вижда концепцията на брака като затвор, като най-лошата алтернатива. Но тогава Мег й казва, че има по-различни мечти от нейните и това не ги прави по-маловажни“, обяснява Ема Уотсън пред Vogue. Гледайте интервюто в следващото видео.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР