Звездният диетолог Чарлс Паслер споделя ценните си съвети за перфектна фигура

eva.bg 04 November 2019

Снимка: getty images

Ако някога сте се чудели как един от най-високоплатените модели в света, като Бела Хадид, поддържа фигурата си, отговорът е много прост: редовното хранене с разнообразни и полезни продукти.

Чарлс Паслер, диетолог на Бела Хадид, Адриана Лима, Наоми Уотс и много други знаменитости, разкри в скорошно интервю кои са основните навици, към които кара клиентите му да се придържат, за да изглеждат безупречно:

„Карам ги да разберат, че цялостното им здраве е резултат от начина им на живот. Здравословните навици, особено доброто хранене, могат да ви помогнат да постигнете различни цели: да отслабнете, да подобрите качеството на съня си, както и физическата си издръжливост“, казва д-р Паслер.

Той е категоричен, че агресивните и строги диети решават проблема за кратко, но не и в дългосрочен план. Трябва да поддържате форма 365 дни в годината, следейки доброто си меню, спортувайки и давайки на тялото си достатъчно сън.

„Трябва да ядете протеини, полезни мазнини и много, много зеленчуци без нишесте. Тогава тялото ви ще използва въглехидратите ви като гориво за енергия и ще ги изгаря. По този начин ще намалите калориите си, но и ще имате достатъчно енергия, за да сте пълноценни. Това е най-лесният, а и най-ефективният начин за поддържане на теглото“, съветва диетологът.

Той силно препоръчва и да не се отказваме от полезните мазнини, съдържащи се в продукти като сьомгата, авокадото и ядките. Повечето хора правят грешката да спрат мазнините като цяло, но тялото все пак има нужда от тях. „Те засищат, а и влияят положително върху работата на мозъка, осигурявайки на тялото достатъчно енергия“, категоричен е Чарлс Паслер.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР