Ана Уинтур на 70

Тя управлява света на модата над 30 години като главен редактор на американския Vogue

03 November 2019

Снимка: getty images

Името Ана Уинтур говори само за себе си. Днес тази легенда в света на модата навършва 70 години. Наричат я „ледената кралица на Vogue“ - Ана е главен редактор на модната библия от 31 години – и се предполага, че личността й е инспирирала книгата „Дяволът носи Прада“ на Лорън Уайзбъргър.

В романа главният редактор на голямото модно списание наистина е представена като „дявол“. Но винаги, когато Уинтур е говорила за своя екип, виждаме, че тя отдава всичко на него.

Професионализмът, усиленият труд и сериозността й не са достатъчни без идеите и помощта от правилните хора и тя го знае. Съвсем наскоро Ана започна да дава онлайн уроци, в които се трансформира в ментор на хората, които искат да станат по-добри в работата си. Едно от първите неща, които казва на гледащите я е: „Ти си нищо без твоя екип“.

В работата добрият екип е всичко. Инвестирайте в правилните хора. Пазете ги. Няма успешен мениджър или лидер, без добър екип зад гърба си“, добавя тя.

Успешна жена като нея познава и паденията – именно от тях добиваме професионалния си опит и Уинтур никога не е криела своите.

През 1975 г. тя е уволнена от поста „младши моден редактор“ за престижното модно списание Harper's Bazaar. Ана обаче не се отчайва, а продължава да прави това, което обича и да дава максимума от себе си. Повече от десетилетие минава, когато тя поема кормилото на Vogue, а оттогава – както се казва – всичко е история... 

Неуспехът е важен и всеки трябва да го преживее, защото това е реалността, това е животът. Никой не е перфектен, затова е добре поне веднъж в кариерата си да бъдеш уволнен“, категорична е Уинтур, която днес става на 70, а графикът й продължава да е все така препълнен.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР