Виолончелистът Гошу

eva.bg 29 October 2019

Японски актьори ще ни разкажат необикновената история на челиста Гошу, когото диригентът и целият оркестър смятат за лош музикант, но група животни му помагат да почувства и открие музиката в себе си, да смае всички с изпълнението си и да пожъне огромен успех.

Това ще се случи при гостуването в София и Бургас на Театър „Ашибуе” от префектура Шимане, който ще представи отличения с 6 международни награди спектакъл „Виолончелистът Гошу” по едноименното произведение на Кенджи Миазава. Спектакълът ще се играе на японски език със субтитри на български. Преводът е на Биляна Станойлович и Кристина Иванова. Част от текста артистите от „Ашибуе” са научили на български език с помощта на Кристина Иванова, работила с тях в Япония в продължение на дни по 16 часа всеки ден. Режисьор на спектакъла е Цукуши Сонояма, която е и директор на театъра. Участват артистите Мацуура Юми, Ивата Кадзумаса, Саката Шиори, Кавамура Мами, Уеда Икуко, Арита Миюки, Дате Нама, Ичиока Хироши, Ушио Коки.

Постановките са част от Дните на японската култура 2019 и се организират от Театър „Кредо", Театър „Ашибуе"и Държавен куклен театър – Бургас със специалната подкрепа на Shimane Culture Fund, префектура Шимане.Театрална компания „Ашибуе” е основана през 1966 година в град Мацуе и е най-малкият държавен театър в Япония. От 1999 година е домакин на големия международен фестивал „Горски театрален фестивал – Мацуе”, провеждаш се на всеки 3 години.

Спектакълът ще се играе в София на 3 ноември от 19 ч. на сцената на „Сити Марк Арт Център”, входът е с покани, и в Бургас на 7 ноември от 19 ч. на сцената на Държавния куклен театър Бургас. Билети могат да се купят на касата на Кукления театър.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР