MaxMara и принт трендът

22 October 2019

Италианският бутик MaxMara отбеляза в изискано събитие „Heritage Prints” възраждането на категоричния принт тренд , който както споделя брандът, е „спомен от миналото му“.

Дамите на събитието се насладиха първи на току-що пристигналата в България колекция “Fashion Show” - цялостно щампирани дрехи, чанти и ботуши над коляното.

Дизайнът, преобладаващ в колекцията, е вдъхновен от историческия шал с принт, създаден за марката през 1991 г. по случай 40 годишнината й. Той обобщава дългата история на елегантността и креативността на италианската модна къща чрез сложните щрихи на стилистите и илюстраторите, които си сътрудничат в MaxMara през годините: от моделите на мадам Берета (създател на емблематичното палто 101801 от вълна и кашмир, което все още е задължителен елемент от гардероба на съвременната жена) до безпогрешните скици на Карл Лагерфелд, Гай Паулин, Жан-Шарл де Кастелбажак и Емануел Кан до модерния надпис с лого „maxmaragram“ и изисканите рисунки на легендарния италиански илюстратор Брунета.

Специално за клиентите си, брандът подготви изненада, с която те да запазят спомена. В стилната арт атмосфера, двама художници запечатваха незабравимите емоции, които клиентите на MaxMara изпитваха по време на събитието. Всяка дама получи своята модна скица като подарък-комплимент от MaxMara.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР