Интериорни предизвикателства

Над 300 души посетиха интериорния форум „Дибла семинар“

14 October 2019

Арх. Федерико Делросо

Да събереш един от „десетте дизайнери, променили света“ (арх. Федерико Делросо), „най-влиятелния интериорен дизайнер в Близкия изток за 2018 г“ (Изабел Пинтадо), получилия покана за работа в BMW още в началото на кариерата си млад продуктов дизайнер (Атила Верес), експерта по управление на проекти и методология (инж. Татяна Станчева) и фаворитката на дизайнерската общност у нас от журито на Dibla Design Awards (Хасегава Аой) на едно място в рамките на един ден, е сериозно предизвикателство!

Изключителните световни авторитети подходиха сериозно и с ентусиазъм към участието си в „Дибла Семинар“ на 10 октомври в Интер Експо център.

Арх. Делросо говори за неразривната взаимовръзка между архитектура, интериорен и продуктов дизайн, за важността от навлизането в дълбочина на основните процеси при проектирането, за работата на архитекта – и живота въобще – като скоростна надпревара…

Младият, но изключително опитен и търсен продуктов дизайнер Атила Верес разказа за своето динамично и разнопосочно пътешествие в света на дизайна, сподели вижданията си за преобразяването на живота, бита, средата и човешките дейности чрез екосъобразното отношение към промишления дизайн, чрез подобряване и разнообразяване на изделията и продуктите, които ни заобикалят, чрез новаторски подход и мислене извън рамките.

Хасегава Аой от Академия „Домус“ увлече публиката с философско-психологически експеримент, като представи визията си как да изградим творческа идентичност и какви са стъпките и компонентите в този процес.

Инж. Татяна Станчева се превърна в една от големите изненади на събитието. Всеки, който е превърнал дизайна в своя сериозна професия, а не просто в хоби или източник на творческо удовлетворение, знае, че той предполага и организиран делови подход.

Изабел Пинтадо разказа за себе си, за фирмата с над 300 проектанти, в чието управление участва, за опита си в работата с разнообразни клиенти, които поставят противоречиви предизвикателства.

Поради повишения интерес събитието завърши с обща дискусия с въпроси за естествените материали и техните заместители, за авторските права и защитата им, за подхода към работата с клиентите.

 

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР