Каузата, за която Меган Маркъл се бори от 11-годишна

eva.bg 14 October 2019

Снимка: getty images

Още преди дори да си е представяла, че някой ден ще бъде херцогиня, а съпругът й ще бъде истински принц, Меган Маркъл се е борела сама за това гласът й да бъде чут.

Днес тя е на 38 години, всяка нейна стъпка се следи под лупа, а това, което казва и подкрепя, е от огромно значение. Оказва се обаче, че още от дете Меган застава зад каузи, които подкрепя ожесточено и днес. 11-годишното й Аз би се гордяло!

По случай Световния ден на момичето херцогинята на Съсекс отново се изказа против неравенството между половете, насилието, основано на пола, ограничения достъп до образование в много държави и още, и още.... Маркъл иска да окуражи момичетата и жените, независимо от коя възраст, да вярват в себе си и да знаят, че личностите им имат огромно значение.

Херцогинята направи всичко това чрез официалния Instagram профил на семейството си, споделяйки видео по темата. В него Меган прикачва видео от 1993 г., припомняйки първите си действия в тази насока.

Във видеото виждаме репортаж за малката Меган Маркъл, която се противи срещу реклама за миене на съдове, която е адресирана специално, единствено и само към жените. „Не е хубаво да бъдем облъчвани с подобни неща, които ни учат, че мама е тази, която прави всичко. Сякаш ни се казва, че мястото на жената е в кухнята. Това е ужасно!“, твърди малката и възмутена Меган.

Тя пише писмо до компанията, произвела продукта, за да ги помоли да променят рекламата си, която е много неуважителна към жените. Писмото й дава резултат и вместо да се обръщат само към жените, в новия вариант на рекламата обръщението е към всички хора.

Вижте цялото видео по случай Световния ден на момичето. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) на

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР