Джулиан Мур: Пътувайте! Изолацията ражда нетърпимост

eva.bg 30 September 2019

Снимка: Getty Images

Един от последните големи проекти на Джулиан Мур е филмът „След сватбата“, който излезе на големия екран това лято. Лентата е римейк на филма на Сюзън Биър от 2006 г., носещ същото име.

Кариерата на успешна актриса дава на Джулиан възможността постоянно да пътува по света и да опознава нови места. Тя твърди, че срещата с различни култури е едно от най-важните неща и се уверява в това за последен път по време на снимките на „След сватбата“, тъй като част от филма е заснет в Индия.

Пред руското издание на списание Elle Джулиан споделя преживяванията си: „Не беше трудно да пресъздадем духа на Индия на екрана. Когато си в страна като тази, всички граници падат. Всякакви проблеми те гледат право в лицето. Тогава разбираш, че просто живееш в друг свят, който е много по-защитен, няма нищо общо с този. В Индия всичко е шокиращо за човек, живеещ в съвсем друга реалност. Затова там започваш да гледаш на света с различни очи, защото се сблъскваш с нещо ново, за което само си слушал, но с което никога не си се сблъсквал в действителност. Когато пътувате някак по-добре разбирате другите култури и ви се изясняват всичките им особености. Затова ги изучавайте възможно най-внимателно. Изолацията ражда нетърпимост между хората“, разказва Мур.

През лятото актрисата получи почетната награда „Кристален глобус“ за цялостен принос в световното кино. Призът й бе връчен на международния филмов фестивал в Карлови Вари, който бе открит с филма „След сватбата“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР