В чест на Карл Лагерфелд

eva.bg 27 September 2019

Снимка: getty images

Както стана ясно преди месеци, Карин Ройтфелд инициира страхотен проект в памет на Карл Лагерфелд, който вече можем да видим осъществен.

Името му е: „ Tribute to KarlThe White Shirt Project “ и в него се обединиха колеги и музи на Кайзера, като идеята на всеки един участник бе да създаде уникален дизайн бяла риза в чест на Карл, който смяташе, че това е най-важният артикул в модата. „Ако има нещо, за което ме е яд, че не съм измислил в света на модата, то това е бялата риза!“, казваше големият дизайнер.

Кара Делевин, Кейт Мос, Себастиен Жондо , Томи Хилфигер, Даян Крюгер, Карин Ройтфелд и Такаши Мураками създадоха седем авторски интерпретации на любимия артикул на Карл, които бяха представени по време на Седмицата на модата в Париж в централния офис на маестрото на улица Saint-Guillaume, Париж.

Трябва да отбележим, че и числото седем не е случайно. То е любимото на Карл, затова седемте бели ризи ще се възпроизведат 77 пъти и ще бъдат продавани за по 777 евро всяка. Парите от продажбата им ще бъдат дарени за медицинските изследвания на програмата Sauver la Vie на фондация Paris Descartes, която Карл подкрепяше ожесточено години наред. Вижте всички дизайни и техните създатели в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР