Вечерта на наградите Еми: Кой обра статуетките

eva.bg 23 September 2019

Актьорският състав от „Игра на тронове“. 

Снимка: Getty Images

Септември дава началото на сезона на статуетките и престижните награди, започвайки с наградите Еми – най-авторитетните телевизионни награди в света. Провеждането на 71-ото им издание се състоя в Microsoft Theater, Лос Анджелис. А кои бяха героите на звездната вечер?

Въпреки всички критики, подписване на петиции за пренаписване на сценария и световно недоволство от края на култовия сериал „Игра на тронове“, той все пак отново обра овациите. Сериалът може да се похвали с рекордните 32 номинации, като успя да спечели Еми в категорията „Изключителен драматичен сериал“. Питър Динклидж също не си тръгна с празни ръце. Актьорът, изиграл любимия на милиони герой Тириън Ланистър, си тръгна със статуетка за най-добра поддържаща роля в драматичен сериал. Припомняме, че преди седмица „Игра на тронове“ грабна цели 10 награди на Creative Arts Emmy, където се поставят отличия за костюми, звуков монтаж, визуални ефекти, грим и т.н.

За щастие на цялата аудитория, сред която „Чернобил“ предизвика същински фурор, продукцията, пресъздаваща аварията в чернобилската атомна централа, спечели награда за най-добър лимитиран сериал. Режисьорът му - Йохан Ренк – пък си тръгна с отличието за най-добра режисура.  

За най-добра актриса в драматичен сериал бе обявена Джоди Комър за ролята й в „Killing Eve“, а най-добър актьор в драматичен сериал стана Били Портър за участието си в „Pose“. Пълният списък с наградените може да видите тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР