Джоан Роулинг търси лек за Множествената склероза

eva.bg 13 September 2019

Джоан Роулинг е твърдо решена да използва част натрупаното богатство, за да помогне на учените в търсене на лек за Множествената склероза. Именно в следствие на усложнения от това заболяване майка й умира едва на 45-годишна възраст. Тогава авторката на сагата за Хари Потър основа Anne Rowling Regenerative Neurology Clinic към шотландския университет в Единбург, финансирайки я през 2010 година с 12.3 милиона. Основна цел на клиниката и учените, които работят там, е да намерят начин за лечение на Множествената склероза, която засяга централната нервна система.

По всичко личи, че проучванията им дават добри резултати, защото сега Джоан Роулинг дари още 19 милиона на клиниката. „Когато в началото основахме клиниката Anne Rowling, никой от нас не успя да предвиди огромния прогрес, който ще направи. Затова сега с радост ги подкрепям в навлизането на нова фаза от проучванията“, каза Роулинг.

Писателката, която живее в шотландската столица и е завършила университета в Единбург, е натрупала впечатляващото богатство от 920 милиона долара от книгите си за Хари Потър. Това й позволява да се занимава и с други благородни начинания. Тя основател на фондацията Lumos, чиято основна цел е да се затворят всички детски сиропиталища и учреждения в света до края на 2050 година.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР