Кой сте вие, г-н Маска?

Адриана Попова 11 September 2019

16 известни личности, неузнаваемо скрити зад маска и костюм, ще гледаме в новото шоу на Маги Халваджиян по Нова телевизия. „Маскираният певец” тръгва тази събота, 14 септември, и ще се излъчва в съботните вечери в рамките на 3 месеца.

Само 12 души в цяла България знаят кой стои зад маските на Кукера, Гарвана, Осата и т.н.
Мерките по опазване на тайната, около която се върти интригата в цялото шоу, са наистина безпрецедентни, обяви продуценът Маги Халваджиян, който има успешен опит с въвеждането на нови тв формати досега, включително „Като две капки вода”. Самите участници са се подписали под договори с огромни неустойки в случай, че издадат самоличността си. Те трябва да заблуждават дори семействата си къде отиват в събота вечерта – шоуто се предава наживо – ако не искат тайната им да бъде разкрита. Договорите са подписвани на тайни срещи в тайни квартири, каза сценаристът Влади Априлов.

Маскираните ще пеят на сцената, но трудно ще бъдат разпознати по гласовете, които могат да бъдат изкривявани чрез вградените в костюма микрофони. Маските са направени от Кремена Халваджиян и изключително професионален екип, който стои зад нея. В американския вариант на шоуто някои от костюмите са тежали по 150 кг, като в тях са вграждани стелки за повдигане на ръста и различни заблуждаващи елементи, които да не позволят на зрителите да се ориентират дори за пола на певците. До студиото, където ще се снима „Маскираният певец”, участниците ще бъдат откарвани със скриващи лицата им черни шлемове. Те нямат право да говорят с шофьорите, гримьорите и другите участници, за които не знаят нищо, могат само да пишат бележки, ако имат някакво желание или молба към екипа.

Водещи са Зуека и Рачков, но дори и те нямат идея с кого ще си имат работа. „Ние сме водещи на нещо, за което не знаем нищо”, каза на представянето на формата Зуека. В ролята на детективи, които ще се опитват да разгадаят кой стои зад маските, ще влязат Ники Кънчев, Герасим Георгиев - Геро, Гала и Мария Илиева. В американското шоу в ролята на детектив е била Никол Шерцингер. Коментаторите нямат близък контакт с излизащите на сцената певци, ще могат да ги разглеждат с бинокъл от балкона, на който ще бъде ложата им.

„Маскираният певец“ е българска версия на корейското шоуто „King of Mask Singer“, създадено преди 2 години, първият му сезон в САЩ е бил изключително успешен, в Германия се превръща в най-гледаното предаване. Зрителите участват във формата като гласуват за онзи участник, който им е най-интересен. Събралите най-малък зрителски вот един по един ще отпадат, като преди да си тръгнат от сцената, ще трябва да свалят маската си.

Това е шоу за цялото семейство, родителите няма да се срамуват да го гледат с децата си, харесва ми да правя такъв тип предавания, каза още Маги Халваджиян.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР