Световната премиера на „Имението Даунтън“

eva.bg 10 September 2019

Елизабет Макгавърн и Мишел Докъри

Снимка: getty images

В края на миналата година стана ясно, че сериалът „Имението Даунтън“, превърнал се в същински феномен, ще продължи историята си във филм. Почитателите му ще имат възможност да видят оригиналния актьорски състав отново и то под патронажа на създателя на сериала – Джулиан Фелоус – чието дело е сценарият на филма, както и продуцирането му, заедно с Лиз Трубридж и Гарет Нийм. Режисьор на лентата е Майкъл Енглър.

Дойде време и за световната премиера на чакания филм. Тя се състоя в Cineworld Cinema, Лондон.

Елизабет Макгавърн, Лаура Кармайкъл и Мишел Докъри пристигнаха заедно, донасяйки много блясък на червения килим на събитието. Това важи особено за внушителния тоалет на Мишел Докъри, която заложи на блестяща златна рокля от Galvan (£1098). Алън Лийч пък бе придружен от бременната си съпруга Джесика Блеър Хърман. Маги Смит обаче пристигна с голямо закъснение и не успя да позира пред фотографите.

Вижте кой още мина по червения килим в галерията ни.

Действието във филма се развива през 1927 и аристократичното семейство определено не тъне в обичайния лукс, заради Голямата депресия и края на Първата световна война. Но за Техни Кралски Височества всичко трябва да е по конец. Това налага завръщането на иконома Карсън, който трябва да впрегне всички сили в трескавата подготовка за знаковата визита. Когато компетенциите на персонала на имението са поставени под въпрос, назрява недоволство.

Феновете на сериала с радост ще отбележат завръщането на Маги Смит като Вайлет Кроули, вдовицата графиня на Грантъм, Мишел Докъри като лейди Мери Кроули, Лора Кармайкъл като лейди Едит Кроули, Елизабет Макгавърн като Кора Кроули, графиня на Грантъм, Хю Боневил като Робърт Кроули, граф на Грантъм, Алън Лийч като Том Брансън, Джим Картър като иконома Карсън, Роб Джеймс-Колиър като Томас Бароу, Лесли Никол като готвачката г-жа Патмор, Филис Лоугън като г-жа Хюс и други.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР