Григор Димитров: Единственият път е напред

eva.bg 04 September 2019

Всеки минава през трудни моменти, но не те са определящи за един човек, а как ще излезеш от тях, как ще се изправиш, след като си паднал. Григор Димитров изнесе нагледен урок в това отношение, класирайки се за изненада на всички на полуфинала на US Open, отстранявайки Роджър Федерер, когото до този момент никога не бе побеждавал.

След изключително трудна година, Григор започна участието си на US Open с незавидното 78 място в ранглистата и със седем загуби от осем мача това лято. Сега обаче ще го гледаме на полуфинал, където, както стана ясно, ще се изправи срещу Даниил Медведев.

„Невероятно е. Научих се да не приемам нищо за даденост, особено този турнир и точно сега. Тренирах много за него през изминалите седмици, прекарах много часове на корта. Никога не знаеш кога ще ти се усмихне късметът и тогава трябва да грабнеш момента, да си готов да се възползваш от него.

За мен единственият път беше напред. Като цяло се чувствам различен човек, различен играч. Няма смисъл да говоря за изминалите шест или седем месеца, нито да посрещам всички на моето парти на съжалението. Нещата са такива, каквито са. Каквото и да става, аз се фокусирам върху конкретния момент, върху това какво мога да направя точно сега и то по най-добрия начин. Всеки ден слагаш по една тухла. Важното е да контролираш само нещата, върху които наистина може да окажеш контрол“, споделя пред журналисти Григор Димитров.

След победата над Федерер той е с близо един милион долара по-богат, с 36 места напред в ранглистата и най-важното – готов за следващия тенис двубой. Защото родният тенисист показа, че не се плаши от паданията, знае как да става и каквото и да се случи на полуфинала, за нас той вече е победител.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР