Нова учебна година, нова раница

eva.bg 04 September 2019

Всяка нова учебна година започва празнично, с радост, нетърпение и цял нов арсенал от ученически принадлежности. Но ученическата чанта е един от най-важните артикули, в чийто избор трябва да внимаваме. Това е така, тъй като тежките ученически чанти често увреждат правилната стойка на децата и са много трудни за носене.

Шведската марка Fjällräven обещава да се погрижи за този голям голям проблем, създавайки специален модел раница. Той се нарича KÅNKEN и се появява през 1978 г. за пръв път, усъвършенствайки се до момента. Купищата учебници, помагала и тетрадки, увеличаващи риска от гръбначни изкривявания, се регулират с този модел раници, които предотвратяват ужасните болки в гърба след учебния ден.

Голяма колкото две папки формат А4, откакто излиза на пазара, KÅNKEN не спира да увеличава популярността си и днес се използва от деца и възрастни по целия свят. От тази пролет Fjällräven вече имат магазин и в София.

Освен, че се отличава с уникалния си модел и форма, раницата е и удивително устойчива. Издръжливостта й се дължи на здравата непромокаема материя Vinylon F, а отличителният дизайн никога не е излизал от мода. Освен за създаването на характерния й външен вид, правите й линии, изразяват и идеята на марката за устойчивост и „умни“ производствени практики с минимално количество остатъчен материал. Например, при рязане на плата не остават почти никакви парчета, а презрамките пък са изработени от дълго парче плат, свързано със задната дръжка - детайл, който също допринася за високата издръжливост на раницата.

В допълнение на всичко това, дизайнът на раницата е признат за произведение на изкуството. През 2016 г. Svensk Form, Шведската асоциация на изкуствата и занаятите, позовавайки се на специфичния, изчистен дизайн и високото ниво на функционалност на KÅNKEN, признава раниците за приложно изкуство. Открийте всички модели и разновидности на KÅNKEN в магазина на Fjällräven в The Mall (ниво партер) или онлайн тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР