Какви дебати предизвиква новият филм на Мартин Скорсезе

eva.bg 29 August 2019

Новият филм на Мартин Скорсезе, „Ирландецът“, който се очаква да излезе през ноември, предизвика дебати в социалните мрежи, тъй като стана ясно, че лентата ще бъде цели три часа и половина.

Казват, че Алфред Хичкок винаги е спазвал едно златно правило: „Продължителността на един филм трябва да бъде съобразена с издръжливостта на пикочния ни мехур“. Е, Скорсезе ни кара да задържим и да гледаме малко по-дълго, което ще рече рекордните 210 минути.

Казваме „рекордни“, защото те действително се оказват такива за режисьора. „Ирландецът“ ще стане най-дългият филм, правен някога от Скорсезе, както и най-дългото предложение в платформата Netflix. За сравнение с други доста дълги филми на режисьора: „Вълкът от Уолстрийт“ е с продължителност три часа, две минути делят „Казино“ от това да е три часа, а „Добри момчета“ е почти два часа и половина или 147 минути.

За да ви успокоим, ще припомним, че в историята на Холивуд има и по-дълги филми. Нека вземем „Клеопатра“ от 1963 г. с Елизабет Тейлър. Лентата е цели 248 минути – над четири часа! „Отнесени от вихъра“ (1939 г.пък е е 221 минути...

Почитателите на киното и на Скорсезе, имащи намерение да гледат филма, още отсега започнаха да пишат, че със сигурност ще жертват малко от филма, за да отскочат до тоалетната или за бързо похапване. Всички са единодушни, че ще бъде истинско предизвикателство филмът да се изгледа, без човек да си направи кратки паузи.

Така или иначе от опит знаем, че добрите филми винаги минават като един миг пред очите ни и не усещаме как са изтекли часове наред. Само припомняме „приятната компания“, която се е заформила в актьорския състав на „Ирландеца“: Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши, Харви Кайтел и Боби Канавал. В сигурни ръце сме!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР