Мисия: Красив, уютен дом

Какво трябва да знаем за обзавеждането на дома си?

eva.bg 28 August 2019

Домът трябва да бъде мястото, където нямаме търпение да се приберем, където и да сме били. Вкъщи трябва да се чувстваме най-удобно и най-добре. Затова как ще обзаведем дома си, какъв избор ще направим в избора на мебели и дизайн, са изключително важни решения, влияещи на начина ни на живот.

Татяна Лазарова е част от екипа на Mebio, към който се присъединява още при стартирането на проекта. Тя е на 32 години, омъжена е и има едно дете. Завършва висшето си образование в Бреда, Холандия, а след това и магистратура със специалност мениджмънт на проекти. От 2011 г. работи като мениджър по различни проекти, част от които международни. Говорим с Татяна по важните въпроси са обзавеждането, качеството, функционалността на мебелите и последните тенденции сред тях.

Когато обзавеждаме дома си, можем ли да се доверим на българския продукт?

Със сигурност може да се доверим на родното качество, тъй като в България има много производители с дългогодишно присъствие, които са затвърдили и доказали качеството, което предлагат през годините работа.

Конкурентни ли са българските мебели на вносните и какви са техните предимства?

Като съотношение цена-качество българските мебели биха могли да се определят като конкурентни на вносните. Специфичното при родните производители е, че следват сходна и добре отработена линия на дизайн и производство. Част от вносните мебели, се характеризират с по-иновативен подход и модерна функционалност, които от своя страна са все по търсени с цел максимално оптимизиране на малки пространства.

Диванът в хола например, е дългосрочна инвестиция. Какво е добре да знаем, когато избираме диван?

В България диванът в хола се разглежда, като инвестиция, която трябва да удовлетвори потребностите на купувача за срок от поне пет години. В този смисъл при избора на мека мебел е важно да се комбинират и търсят няколко фактора гарантиращи дългосрочно удобство. Функцията сън, пригодена към нашия стандарт, е почти задължителна спецификация. Нов и доста удобен тренд в производството на меката мебел е предлагането на дивани с вградени матраци. Това от една страна спомага за избора, а от друга съчетава качеството на меката мебел с необходимите условия за пълноценен сън и почивка.

Как да разпознаем дали сме избрали най-доброто съотношение цена-качество при покупката на диван?

Закупуването на диван е може би една от най-обмисляните покупки при избора на мебели. Меката мебел трябва да е удобна, конструкцията и да гарантира стабилност и устойчивост и не на последно място да се характеризира със специфична визия, която да разгръща интериора. Неслучайно казват, че диванът е сърцето на всекидневната.

Удобството на леглото в спалнята е от ключово значение за спокойния сън. Какво е важно при избора на легло?

Когато се избира легло, разбира се от голямо значение е размера и доколко той ще удовлетвори нуждите на тези, които го ползват. Много млади двойки например решават да подходят рационално и да закупят по-малко двойно легло, с цел пълноценно удовлетворяване на пространствата, но когато от двама станем трима, тогава вече този фокус се измества на заден план. Ето затова, удобния размер на спалното легло, в съчетание с качествен матрак, са задължителна необходимост, когато говорим за добро спално обзавеждане.

Какво задължително обзавеждане трябва да има в детската стая, за да се чувства детето добре?

Детската стая е едно от най-трудните за обзавеждане помещения. Теоретично изглежда просто, но когато един родител се сблъска с тази задача разбира, че последното не е никак лесно. Детската стая е цял един свят за малкия малчуган. Там децата се развиват, творят мечти и прекарват голяма част от времето си. Основно правило е помещението да е светло, слънчево и да излъчва топлина. Последното може да се постигне, при успешна комбинация на мебели и декор. Функционалността също е основен фактор, а ако детето вече има ясни предпочитания и интереси, тематичното обзавеждане, следвайки конкретна концепция, е изборът, който най-много ще зарадва и вдъхнови малкия малчуган.

Как да организираме кухнята за четиричленно семейство, ако то се храни там?

Кухнята е кът, който е с особено социално значение за всяко семейство. Ако е в съчетание с трапезарията например, то там е мястото където се водят разговори, вземат решения по различни въпроси и т.н. Основно правило е удобството, което може да се постигне с добре организирани и функционални кухненски модулни шкафове и разбира се трапезната маса, която трябва да е съчетание на комфорт, устойчивост и приятна визия.

Имат ли предимство масите и столовете от масивно дърво в сравнение със столовете, направени от други материали?

Масивните мебели винаги са се считали, като предпочитан избор, който гарантира дългосрочна употреба. Въпреки това лично аз не съм им особен почитател. В днешно време тази солидна визия, може да бъде лесно постигната с много по бюджетни предложения, които също предлагат устойчивост на материала и в много случаи са доста по-функционални.

Каква е ролята на дизайнера за създаване на уютна домашна среда?

Ако имаме концепция за визията на дома ни, а не можем да се справим сами с избора на обзавеждане, най-доброто решение би било да се обърнем към специалист в областта. В този случай ролята на клиента е като при приказката и разказвача. Ние знаем нашата приказка, а дизайнерът се явява в ролята на разказвача творец, чиято задача е да интерпретира съдържанието по най-добрия и красив начин.

Можем ли да поръчаме мебели за дома онлайн и какво да имаме предвид, когато го правим?

Закупуването на мебели онлайн е решение, което може да ни спести време, средства и гарантира максимален избор на възможности. Обикалянето на големи хипермаркети за мебели не може да предложи всичко, което е достъпно. Това е така, защото един физически обект, няма как да изложи стотици предложения в меката мебел например. Пазаруването онлайн ни дава възможност да премислим избора си, да разгледаме отново и да се върнем пак, без това да е свързано с излишни организации и загуба на време. Може би едно от най-важните неща, които харесвам в онлайн пазаруването, е че дава възможност да се приближим до всички възможни варианти, което от своя страна позволява да се правят комбинации в обзавеждането, така че всяко помещение да следва една линия. Разбира се, както при всяка покупка, която правим е важно да сме информирани за търговеца и да се сме сигурни, че следването на добрите и приети практики в търговията са негов основен приоритет.

Вие лично имате ли обзавеждане на Mebio в дома си?

За мен в голяма степен mebio.bg e част от дома ми, защото за нас е от първостепенна важност да предложим най-доброто, като съотношение на цена и качество на крайния клиент. Именно по тази причина всеки индивидуален продукт, който предлагаме, се селектира внимателно и само когато това условие е спазено, конкретния тип мебел става част от нашия каталог. В този смисъл мога да кажа, че лично аз съм харесала всички продукти на Мebio и с удоволствие бих ги добавила, като част от обзавеждането на моят дом.

Кой продукт на Mebio ви е любим и бихте го препоръчали на най-добрите си приятели?

Зависи от категорията на продукта, разбира се. За всяко помещение имам любим продукт, но тъй като отделихме внимание на меката мебел, бих се спряла на Ъглов Диван Виктор. Този модел се характеризира с модерна и изчистена визия, съчетава няколко функции, които за мен са задължителни и предоставя необходимите условия за пълноценна почивка.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР