Джейми Оливър обвинява Брекзит за сриването на бизнеса му

eva.bg 20 August 2019

Снимка: getty images

През май готвачът Джейми Оливър, станал популярен с телевизионните си изяви и кулинарните си книги, обяви в несъстоятелност веригата си от ресторанти. Работните места на над 1000 души бяха застрашени, а за спасените части от компанията започна да се търси нов собственик.

Сега Джейми сподели, че обвинява цялата ситуация около Брекзит за срива на бизнес империята си. „Още от обявяването на Брекзит след референдума през 2016 г., промените започнаха да се усещат. Хората спряха да ядат в ресторантите ми, защото светът се промени, самият бизнес се промени и ние спряхме да се отличаваме в очите на клиентите от конкурентите си, както в началото. Навиците на хората станаха други и това оказа огромно влияние“, твърди Оливър.

Още през януари 2017 г. компанията на Джейми вече беше застрашена заради Брекзит и започналото поевтиняване на британския паунд. Това завишава значително разходите на фирмата му, която закупува множество продукти от Италия за италианските си ресторанти. Тогава Джейми трябваше да закрие 42 от тях.

Пред BBC Radio 4, малко след закриването на вече по-голямата част от ресторантите му, готвачът сподели, че 40-ият му рожден ден е бил опропастен, заради рухването на бизнеса му, който е градил с много любов.

Дадох всичко от себе си, за да спася ресторантите си. Смятах, че съм достатъчно находчив, за да поправя нещата, смятах, че имам отговорите. Уви, не беше така. Сигурен съм, че научих много ценни уроци, които ще ми позволят да бъда по-смел в следващите 20 години и да опитвам много нови неща. Но засега не знам какви ще бъдат те“, казва Джейми.

 

1 КОМЕНТАР
1
Ник
21 August 2019, 14:41

Джейми Оливър беше много зает с разни телевизионни канали за маркетинг и имаше огромен глад за популярност . Дава вина на брекзит за неговият фалит но преди 10 години нямаше брекзит и той се спаси на косъм от фалит . Това са рисковете на бизнеса . Мистер Джейми Оливър сам избра този вариант още преди 7 години когато изплати дълговете си на банките .

ТВОЯТ КОМЕНТАР