Модно вдъхновение на деня: Графитите, сприятелили улицата с модния подиум

29 August 2019

Графитите, най-знаковата проява на това, което наричаме „street art“, извървяват дълъг път- от заклеймяването им като вандализъм, до „коронясването“ им с високия статут на изкуство, благодарение на имена като Жан-Мишел Баския и Кийт Харинг.

Енергията на улицата претърпява следващата си трансмутация, стъпвайки на модния подиум, където дизайнерите използват нейния опияняващ бунтарски дух, за да продължат както фасциниращата хаотична красота на графити изкуството, така и да разширят големите търсения на тази култура.

Модни къщи Moschino, Stella McCartney и Burberry се потопиха в шареното море на графитите за круизните си колекции. Рикардо Тиши дори поиска позволение да изрисува цяла стена от централния офис на Burberry, която после да превърне в принт. Off-White възродиха духа на Баския в колекцията си за есен/зима 2020.

Приканени сме към малко „моден вандализъм“, размиващ границата между позволеното и непозволеното. Затова отприщете въображението си и смело играйте с ярките цветове и аксесоарите.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР