Мерил Стрийп изгонила Джак Никълсън от хотелската си стая

eva.bg 18 August 2019

Корицата на книгата, която предстои да излезе през септември

Нова книга за Мерил Стрийп разкрива бурните отношения, които е имала с някои от екранните си партньори, а те, разбира се, са едни от най-известните мъже в Холивуд. Ерин Карлсън e авторката на „Кралица Мерил: иконичните роли, героичните дела и легендарният живот  на Мерил Стрийп”, която се очаква да излезе през септември.

Един от първите сблъсъци, които днес бихме окачествили като сексуално посегателство, е с Дъстин Хофман. Случил се, когато Мерил се явила на прослушване за пиеса на Бродуей, още докато била студентка в школата по драма в Йейл в средата на 70-те. Тогава той я хванал за гърдите. Когато двамата се срещат за снимките на „Крамер срещу Крамер”, Мерил вече има представа какво да очаква от Дъстин. За да постигне по-голям драматичен ефект, актьорът си позволява да я удари през лицето пред камерата и да прошепне в ухото й името на Джон Казале, наскоро починалия й от рак любим. Дъстин Хофман бил известен във филмовите среди с непристойното си поведение към жените, но го обяснявал като начин за снемане на напрежението. Ролята в „Крамер срещу Крамер” носи на Мерил първия й Оскар.

Джак Никълсън се влюбил сериозно в Мерил Стрийп, докато двамата снимат филма Heartburn през 1976 година. Сексуалните му аванси обаче били доста груби и тя го гони от хотелската си стая, като се заклева никога повече да не снима с него.

Съвсем различно е нейното отношение към партньора й в „Отвъд Африка” Робърт Редфорд. Двамата пресъздават драматична любовна история, но тя като че ли наистина се влюбва. Редфорд е най-великият целувач, ще признае Мерил.

Мерил се запознава и с друга холивудска звезда - Уди Алън. Участва с малка роля във филма му „Манхатън”. Намира, че е женкар, влюбен в самия себе си. Най-голямата й любов, преди да се омъжи за актьора Дон Гъмър, е Джон Казале, когото познаваме от ролята на Фредо в „Кръстникът”. Де Ниро е свидетел на трагичната им връзка до самия край и я определя като потресаваща.

Мерил Стрийп се омъжва за Дон Гъмър, двамата имат син и три дъщери. Бракът им продължава вече 41 години и е истинска рядкост в Холивуд

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР