Клаудия Шифър и Стефани Сиймур – супермоделите на 90-те в пълния им блясък

eva.bg 02 August 2019

Наричат 90-те „златните години на модата“. И има защо. Именно тогава се родиха и големите супермодели с естествена, сурова красота, които никога повече не се появиха в индустрията по същия начин, особено сега, в ерата на социалните мрежи и Instagram моделите, добиващи популярност и проправящи си път в света на модата чрез последователи.

Сега, 25 години след първата си корица за Vogue, Клаудия Шифър отново позира за италианското издание на модната библия за месец август, облечена само в своята увереност, женственост и...черни токчета. За корицата, редом до Клаудия, както през 90-те, позира и Стефани Сиймур – друга модна легенда, днес на 51, но доказвайки за пореден път защо титлата „супермодел“ е вечна.

Както Клаудия на 48 години, така и Стефани в началото на 50-те си може да се похвали с перфектна фигура, както виждаме от невероятните кадри. Те са дело на Колиър Шор, която споделя, че целта на сесията е да покаже женствеността и сексапила: „От тези снимки трябва да прозира, че жените съзнават сексуалността си, която не си отива с възрастта. Смятам, че тук показваме любов към собственото си тяло, което може да бъде красиво, независимо от напредването на годините“, казва тя.

Трябва да се радваме на годините си, да ги обичаме. Аз съм на 48, чувствам се на 48 и се гордея с това“, категорична е Клаудия. Двете красавици се събират както преди, когато легендарният Ричард Аведон ги снима и кадрите се превръщат в символ на 90-те.

Вижте Стефани и Клаудия за Vogue Италия в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР