В Gucci наеха директор по културно разнообразие и справедливост

eva.bg 02 August 2019

Рени Тирадо

Модна къща Gucci назначи Рени Тирадо на поста „директор по културно разнообразие, справедливост и приобщаване“, като по този начин тя става част от плана на бранда за подобряване на корпоративната култура, чийто старт Gucci обяви още през февруари тази година.

Рени Тирадо ще работи в Ню Йорк под ръководството на изпълнителния директор Марко Бизари. Основната задача на Тирадо е да разработи и приложи стратегия за по-сплотен екип, в който има равенство, като това важи не само за главния офис на Gucci, а за всички такива на марката във всеки регион, фабрика или магазин.

Новата система на работа с персонала ще засегне всички позиции, включително продавач-консултантите и складовите работници. Рени ще развие такива инициативи, които подкрепят малцинствата, координирайки участието на компанията в образователната програма за подрастващи деца на УНИЦЕФ. Тирадо е твърдо убедена, че всеки човешки контакт се основава на взаимно уважение, приобщаване и разнообразие, особено що се отнася до бизнес отношенията. Според нея тези принципи са ключови и трябва да са приоритетни във всеки бизнес.

По-рано Рени заемаше главна позиция по същите въпроси във Висшата лига по бейзбол, където успя да разработи много успешни стратегии и програми, осигуряващи благоприятна среда и равни права.

Припомняме, че през февруари Gucci бяха обвинени в расизъм, заради дизайна на пуловера-маска - balaclava sweater - който много наподобяваше карикатурите, правени на чернокожите.

Тогава брандът пусна официално извинение и започна да прави реформации в управлението си, както виждаме. Но световноизвестни звезди се обидиха на модната къща. Рапърът 50 cent публично изгори фланелката си Gucci, заявявайки, че ще се отърве от всяка дреха на марката, която притежава.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР