Защо е хубаво да пием колаген и как да изберем правилния такъв

eva.bg 19 August 2019

Здравословният начин на живот днес е тренд, а в кухнята ни удобно са се настанили не само популярни суперхрани, а и опаковки с различни витамини и хранителни добавки.

Не трябва да се поддавате на маркетинг стратегиите, купувайки целия аптечен арсенал, а да откриете добавката, която е най-добра за вас и наистина ви помага.

Ако все още не сте компетентни в това, ние можем да ви подскажем, че сред „магическите добавки“ е и колагенът, който представлява протеин, намиращ се в кожата, костите, сухожилията, мускулите, косата и кръвоносните съдове. Колагенът се явява основният компонент на нашите съединителни тъкани, като осигурява тяхната еластичност, както и здравината им. Най-популярната функция на колагена е, че подобрява състоянието на кожата, правейки я еластична и красива. Оказва се, че той е полезен за почти всяка част от нашето тяло, затова приемът му не само няма да ви навреди, а дори напротив – вашият организъм може само да спечели от това.

Как да изберете правилния колаген сред многообразието от продукти, които виждате в аптеката? Ето трите основни правила.

1. Препоръчително е в състава на продукта да има колагенов хидролизат или колагенови пептиди. Простите съставки трябва да се избягват.

2. Никога не купувайте ароматизирани версии на продукта. Те вероятно съдържат добавена захар, която може да наруши работата на стомашно-чревния тракт, добавяйки калории там, където не са ви нужни.

3. Старайте се да купувате само сертифицирани хранителни добавки. Не рискувайте здравето си!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР