Лука Арджентеро vs Леонардо ди Каприо

Докато чакаме да излезе биографичният филм за Леонардо да Винчи с Леонардо ди Каприо в главната роля (проект, анонсиран още през 2017, но неосъществен до днес), се срещаме с италианеца Лука Арджентеро в образа на Да Винчи

Ваня Шекерова 26 July 2019

Снимка: getty images/guliver

Премиерата на „Удивителният Леонардо“ бе преди броени дни на 17-ото издание на филмовия и музикален фестивал в пристанищното градче Иския. И със сигурност след нея славата на красивия актьор ще прехвърли границите на Ботуша. Режисьор на лентата е мексиканецът Хесус Гарсес Ламберт, автор на документалния филм за Караваджо „Душа и кръв“, спечелил миналата година „Златен глобус“.

И така – 41-годишният Лука Арджентеро, който е роден на 12 април, само три дни преди рождената дата на гения Леонардо, се превъплъщава в образа, насищайки го със собствената си южняшка харизма.

Любопитно е, че сексапилният торинец е станал популярен най-напред като участник в шоуто Биг Брадър през 2003 г. Тогава той още е студент по икономика в университета и заработва джобните си като барман в нощен клуб. Изявява се и като фотомодел – ръст от 185 см плюс мъжествено красиво изсечено лице не остават незабелязани от модните марки.

Дебютът му като актьор е в четвъртия сезон на телевизионния криминален сериал „Карабинери“ през 2006 г. Само година по-късно киното му отваря вратите си с роля във филма на Франческо Коменчини „A casa nostra“, участва в „Яж, моли се и обичай“. След това заваляват главни роли – в „Срещу Сатурн“ и „Уроците на шоколада“. Лука е номиниран и за наградата „Давид на Донатело“ за ролята си във филма на Умберто Картене „Различен от кого?“ (2009).

И чак тогава излиза за първи път на театрална сцена в спектакъла на Никола Скорца „Влюбеният Шекспир“. А който играе Шекспир, може да играе и Леонардо.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР