Вилата на Долче и Габана на остров Стромболи

Да надникнем в този неземен рай, където известните италиански дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана прекарват летните месеци, съпроводени с посрещането на именити гости и шумни партита в „златните“ години на тяхната романтична връзка

Елка Влаховска 24 July 2019

Снимка: Lionard Luxury Real Estate

Двойката се разделя през 2005 г., след повече от 20 години заедно, но те остават близки приятели, описвайки се един друг като семейство. В интервю от 2010 г. разкриват, че живеят в идентични апартаменти на два етажа един над друг в Милано и управляват модната си империя като равностойни партньори.

Имотът им на остров Стромболи, северно от Сицилия, бе обявен за продажба от агенцията за луксозни недвижими имоти Лионард, а оферираната цена е над 6 млн. евро.

Предполага се, че последното изригване на вулкана на острова, което бе в началото на юли и отне живота на един турист, е най-вероятната причина звездната двойка дизайнери да пожелаят да се разделят с любимата си вила, която е само част от портфолиото им от имоти на Италианската ривиера.

До Стромболи се стига само с лодка или с хеликоптер, а населението на острова наброява едва 500 души, които се прехранват с отглеждане на лозя и на маслини , поминък, наследен от дедите им от векове.

В този все още запазен див рай Долче и Габана издигат вилата си, интелигентно вписана в скалите, една от малкото с директен излаз по стълби до морския бряг.

Екстравагантният ваканционен дом се състои от седем спални с девет бани, обединени в стила на класическата средиземноморска архитектура.

Докато отвън екстравагантният дом прилича на типична сицилианска вила, боядисана в бяло и с извити линии, вътрешността разкрива неговата индивидуалност и показва отличителния стил на Dolce & Gabbana. Ще го откриете в текстилите, ръчно рисуваната керамика, дантелените завеси, изобилието от смели цветове, характерни за сицилианската декоративна традиция.

Този дом е бил декор за заснемането на рекламната кампания на техния аромат Intenso с актьора Колин Фарел, а остров Стромболи е описван като мястото, където времето е спряло. Долче и Габана са прекарвали много лета в този сицилиански рай през 90-те години на миналия век, като са организирали запомнящи се партита с международни звезди.

Истината е обаче, че романтичният ореол на острова и неговата известност в целия свят е в резултат на една силна и страстна любовна история между великия кинорежисьор Роберто Роселини и актрисата Ингрид Бергман, които заснемат тук през 1949 г. филма „Стромболи, земя на Бога“.

Дивата красота на Стромболи, известна на широката общественост чрез този запомнящ се филм, днес е една от най-отличителните черти на това място, което е уникално в света.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР