Verychi модна приказка

Какво кара мечтите да се сбъдват? Дали става дума за сериозна доза късмет, упорита работа, несломима вяра, или комбинация от трите изброени фактора?

Наталия Александрова 15 July 2019

Снимка: Васил Германов

През най-горещия месец от годината решихме да ви срещнем с един български бранд, за който отговорът на този въпрос отдавна не е тайна. Verychi е марка със стилен облик и ясна мисия, която вече пет години затвърждава позицията си на фаворит както у нас, така и извън граница.

Разкажете ни как започна приключението, свързано със създаване на нов бранд?

Винаги сме се интересували от идеята за собствен бизнес, затова беше чудесно, когато получихме предложение да разпространяваме бранда на наша приятелка в свои собствени магазини. Започнахме като на шега, без да имаме идея, че малко по-късно ще създадем своя марка. Наехме помещения на две централни софийски улици и стартирахме, но много скоро тя реши да прекрати дейността си и бяхме изправени пред избора да затворим магазините или да продължим работа с друг доставчик.

Опитахме за кратко да работим с различни дизайнери, но, за жалост, или по- скоро е било за добро, нашето виждане не се припокриваше с тяхното. Тогава взехме решение да покажем какво искаме, като собствена модна линия, макар и без никакъв опит в създаването на облекла. Бяхме окуражени и от множеството успешни световни марки, тъй като винаги сме възприемали Verychi като международен бранд.

Искахме да създадем качествен бранд в минималистичен стил, излъчващ женственост и френски шик. Късметът се оказа на наша страна и успяхме да срещнем и да се обградим с невероятен екип от едни от най-добрите професионалисти в своята област. Благодарни сме им, че повярваха в нас.

За какво трябва да се подготвят българските дизайнери, които искат да тръгнат по вашия път и да имат собствена марка?

Това, което бихме посъветвали дизайнерите, е да бъдат водени от страстта си да създават мода и да не се отказват въпреки трудностите, които ще срещат по пътя на изграждането на стойностен бранд. Да не се притесняват да изразяват себе си и да знаят, че когато влагат много труд и постоянство, това със сигурност ще бъде оценено. Да не се страхуват да допускат грешки, ние самите допуснахме много такива, но именно те ни дадоха най- ценните уроци. Изключително важно е да се свържат с екип от професионалисти и да бъдат гъвкави, тъй като в света на модата днес всичко се променя доста динамично. Да познават идеално своя таргет потребител, защото той е ключът към успешния бизнес.

Verychi е семейна компания. Каква е тайната за толкова успешно съчетаване на личната и професионалната сфера?

Ние сме Бистра, Кирил и Даниела. Даниела и Кирил са брат и сестра, а Кирил и Бистра са партньори в живота от 10 г. Това, което ни свързва, освен любовта и семейството, е силната ни страст към Verychi. Да правиш бизнес с близките си съвсем не е лесно. Но най-голямото предимство да работим заедно е, че винаги можем да разчитаме на пълна подкрепа и откровена критика на 100%. Истината е, че усещаме и мислим в синхрон като едно цяло и гледаме в една посока. Педантични сме и не правим компромиси, свързани с бранда. Всеки от нас е добър в своята област и идеално допълва останалите. Доверяваме се на преценката един на друг, но вземаме важните решения заедно, много често обаче се случва и да спорим.

Вашата концепция за стил е обвързана със съчетанието между елегантност и практичен подход към облеклото. Такъв ли е профилът на модерната българска жена?

Модерната българска жена, а и не само, има нужда от практичност в забързаното си ежедневие и търси това в облеклото си. Тя е стилна и женствена и се придържа към актуалните модни тенденции, като смело залага на комбинациите от различни стилове и ефектни визии.

Беше ли предизвикателство, в качеството ви на нов бранд, да спечелите доверието и вниманието на клиентите?

Да, разбира се! За да се докажеш е нужно време. Голямото предизвикателство за нас беше, че нямахме никакъв опит, но имахме ясна концепция, какво искаме и за кого го правим. Високото качество на изпълнение на нашите модели, коректното обслужване, грижа и персонално отношение към клиента и важността на неговите нужди от самото начало са в основата на нашия бранд, което доведе до множеството положителни отзиви и препоръки. Имиджът и визията на бранда, които си представяхме, станаха факт благодарение отново на късмета, че срещнахме Васил Германов и неговия екип. Първото ни голямо признание беше, когато водеща медия ни направи предложение да обличаме лицата от екрана. Още си спомняме тръпката, която изпитахме тогава. Фактът, че достигнахме и до редица световноизвестни личности, колаборациите с български и международни модни блогъри ни помогнаха да изградим още по-голямо доверие към нашите клиенти.

Verychi има онлайн, както и физически магазин. Кой според вашия опит е предпочитаният метод на пазаруване?

За голяма част от клиентите е по- сигурно, когато имат възможност да видят и пробват, за да се уверят в качеството и добрата линия на дрехата преди да направят покупка, но определено тенденциите в онлайн пазаруването у нас все повече се покачват.

Какви са целите, които сте поставили пред себе си като марка, която вече е изградила добро име на българския пазар?

За нас е много важно да не спираме да се надграждаме и да поддържаме високото качество, с което хората ни познават. Имаме още дълъг път да извървим, целите ни са високи, надяваме се да се затвърдим още повече като успешен бранд в България и не само.

Къде намирате вдъхновение за новите си колекции?

Следим доста изкъсо модните тенденции и се вдъхновяваме от различни места за различните си колекции. Например новата ни лятна колекция, която предстои, е вдъхновена от пътуващата, свободна и безгрижна жена. Сега има толкова достъпни места, от които човек може да получи вдъхновение. Не си поставяме граници и рамки. Правим това, което ни харесва, и се надяваме да се получи.

До каква степен съобразявате своите модели с водещите тенденции?

Съобразяваме се с последните тенденции, дотам, че да съвпадат с нашето виждане. Нямаме ограничения и не се страхуваме да рискуваме. Целта на бранда ни е жената Verychi винаги да се чувства като най-добрата версия на себе си. Ние вярваме, че модата предоставя увереност, с която да изразиш себе си.

Какъв моден съвет бихте дали на нашите читателки за лято 2019?

Влюбени сме във високата талия и oversized тренда, носете ги смело, момичета!

Конкретно за лятото бихме посъветвали вашите читателки да заложат на земните тонове, на леките и ефирни материи, лена. Или казано накратко, носете Verychi!

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР