Грижа за детската кожа през лятото

Дерматолозите препоръчват натурални съставки в козметиката за деца

11 July 2019

Ежедневието на всяка майка никога не е посветено само на нея. Задължителна част от бюти ритуала е и грижата за кожата на детето й. А нея можем да характеризираме категорично като деликатна и чувствителна. През лятото влиянието на околната среда върху детската кожа (която е в пъти по-тънка от тази на възрастните) е по-агресивно – променена влажност на въздуха, слънце, вятър, риск от ухапвания от насекоми, алергични реакции, продължителен престой на открито... Първото нещо, за което внимаваме в грижата за детската кожа, е съставът на козметиката.

Намерихме детска козметична марка на пазара, която покрива всичките ни очаквания за комбинация от съставки. Бебе козметиката Oscar се произвежда в Италия и използва изцяло натурални формули, елиминирайки всички потенциално опасни съставки. Продуктите са чисти и подходящи дори за кожата на най-малките, като отговарят на безупречни изисквания.

Освен защита срещу вредните слънчеви лъчи през лятото, кожата на бебето има нужда и от добра хидратация. Бебешката кожа бързо се овлажнява, но и бързо изсъхва. Oscar имат решение, което ще запази максимално дълго влажността на кожата на детето. Baby Cream е с 98% натурални съставки и неслучайно този крем е наричан „магия за бебета“. Нежната му текстура хидратира и защитава чувствителната кожа с нежното действие на съставки като бадемово масло, масло от ший, масло от кайсии, лавандула и алое вера. Освен добрия състав има аромат, който е лек, ненатрапчив и много приятен.

Друг проблем, с който трябва да се справим през лятото, са постоянните ухапвания от насекоми, обриви и други възпаления на кожата. Спешните ситуации са чести в ежедневието с бебе и малко дете, но за всяка такава може да разчитате на гела при раздразнения от Oscar. Aнтивъзпалителното си действие дължи на 99% натурални съставки като екстракт от арника, гел от алое вера, масло от маслини, лайка, пшеничен зародиш, екстракт от градински чай и мента. Удобната и компактна опаковка на Rescue Gel може да намери място в чантата на всяка майка, а облекчението настъпва буквално след секунди.

Стигнахме и до най-важ-ната част в грижата за детската кожа през лятото и това е защитата от слънце. Бебешката кожа съдържа много малко меланин и поради това е доста по-уязвима към вредните въздействия на UV лъчите. Слънцезащитата за деца до 6-годишна възраст задължително е с SPF 50, каквато е и формулата на Oscar. Съставът отново е напълно натурален и включва алое вера, лавандула и бадемово масло. Филтърната система е с висока UVA/UVB защита и съдържа само минерални филтри, като титаниев диоксид, който на този етап се счита за най-безопасен и непредизвикващ алергични реакции.За здравето на кожата от съществено значение е възстановяването и хидратацията след излагане на слънце. Успокояващото мляко After Sun на Oscar е с формула, която спомага за регенерирането на кожните клетки след изгаряне. Витамин Е и масло от сладък бадем успокояват, облекчават и хидратират кожата, като й доставят жизненоважни витамини и минерали.



ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР