Висша мода на езика на Dolce & Gabbana

Александрина Петрова 09 July 2019

През изминалата седмица Париж се превърна в острова на висшата мода, на който модните гиганти представиха грандиозните си колекции. Но Dolce & Gabbana решиха отново да избягат от традицията и да не представят дизайните си в рамките на парижката haute couture седмица.

За трети път те организират своя моден керван за висша мода, наречен „Alta Moda”, който се провежда в Сицилия. Както винаги, събитието има много тесен кръг от гости, поканени специално от Доменико Долче и Стефано Габана. За пръв път видяхме какво означава „Alta Moda“ шоуто на бранда през 2012 г. То се завърна чак през 2017 г., а сега отново имаме възможността да видим какъв е Високият подиум на езика на Dolce & Gabbana.

Ревюто се състоя край град Агридженто, Сицилия, и по-точно – насред „Долината на храмовете“, сицилианско историческо съкровище, включващо останките на седем дорийски храма от 5 в. пр. н. е. Именно там Доменико Долче и Стефано Габана решиха да възродят древногръцките богове и естетиката на древногръцката цивилизация.

Много от тоалетите постигаха внушението си с принтове, представляващи репродукции на картини от италианския Ренесанс, който е характерен с обръщането си към гръцката и римската Античност. Максимализмът никога не е изглеждал по-добре от това красиво завръщане към историята.

Вижте най-впечатляващите визии от Alta Moda на Dolce & Gabbana в галерията.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР