Башар Рахал в „умния дом“

Шоурумът на Schneider Electric в Бизнес Парк София се превърна в снимачна площадка на новата българска филмова продукция „Завръщане“

08 July 2019

Филмът „Завръщане“ разказва историята на четирима приятели, които се събират отново в родния си град след 20 години по света. Действието се развива основно в Пловдив. Главните роли в продукцията се изпълняват от Ники Илиев (който е и режисьор на филма, както и продуцент заедно с Башар Рахал и Богомил Грозев), Александър Кадиев, Диляна Попова, Орлин Павлов и др. Премиерата на „Завръщане“ е тази есен на 18 октомври, в рамките на Пловдив – Европейска столица на културата.

Снимачният екип на Ники Илиев и Башар Рахал се забавляваше да управлява умния дом в шоурума на Schneider Electric в Бизнес Парк София от платформа, която работи еднакво добре със смартфон и таблет. Мястото е достъпно за всеки, който иска да види и сам да опита как решенията за интелигентно управление функционират в реална домашна среда.

ОЩЕ ...

Обитателите на дома могат да създадат индивидуални профили с настройки, от които да избират според ситуацията, момента от денонощието, сезона и т.н. В летните горещини например много предпочитана е опцията дистанционно да се активира и настрои климатичната инсталация определено време преди пристигането у дома. През зимния сезон пък жилището може предварително да се затопли до желаната комфортна температура. Основното предимство е възможността да се спестят до 30% от разходите за електроенергия.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР