Ръсел Кроу има решаващия глас

28 юни 2019

Ръсел Кроу, Наоми Уотс и Сиена Милър са звездите в сериала за империята на Фокс Нюз – „Решаващият глас“, чиято премиерата е на 1 юли в HBO GO. Сюжетът в седем части е базиран на бестселъровия роман за Роджър Ейлс – основателят на Фокс Нюз. Ръсел Кроу влиза в кожата на Ейлс, Наоми Уотс е водещата на Фокс Нюз Гретхен Карлсън, Сиена Милъре е съпругата на Ейлс, а Сет Макфарлейн е бившият управител на компанията - Брайън Люис.

Хората не искат да бъдат информирани, а да се чувстват информирани“ – казва Ейлс още в началото на сериала и с това поставя тона, който да очакваме от екранизацията, определяна като предисторията на ерата Тръмп. В политически ангажираната медийна сфера няма фигура, която да има по-силно въздействие от Роджър Ейлс – създател на Фокс Нюз, превърнал канала във важно звено в политическия живот на САЩ.

За да си изясним причините за възхода на модерната Републиканска партия, трябва да разберем Ейлс. „Решаващият глас“ се фокусира основно върху предишното десетилетие, в което Ейлс се превръща влидер на партията в сянка, като засяга и важни събития от живота му - срещите и отношенията му със световни лидери, които стават причина за политическата му кариера, обвиненията за сексуални посегателства и споровете, довели до края на тържествуването на Фокс Нюз.

Ейлс консултира Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши, докато през 1996 бива назначен за изпълнителен директор на Фокс Нюз. Оттегля от поста си през юли 2016 г., след като бива обвинен в сексуален тормоз. Въпреки това същата година Ейлс става съветник в кампанията на Доналд Тръмп. Почива на 77 години от хематом на 18 май 2017 г.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР