Кариера в света на модата ли е скритото призвание на Григор Димитров?

26 June 2019

Снимка: Instagram

Макар и никога да не сме имали особени традиции в тениса, то в последните няколко години този спорт доби още по-голяма популярност у нас. Причината? Григор Димитров, разбира се. И въпреки че в България тенисът май е по-интересен за мъжката аудитория, то все повече и повече жени сякаш започват да се интересуват от този спорт. Или поне от мачовете на Гришо. Всъщност, дори и да не разбирате нищо от тенис ви е простено, тъй като хасковлията е достатъчна радост за окото.

Бившият номер 3 в света се доказа като един от най-добрите на корта през последните години, макар и да изживява колебания във формата си от около година насам. Но освен със завидните си тенис умения, Димитров е известен и с друга негова особеност, а именно - любовта и афинитета към модата. Нека не забравяме, че преди около две години той се появи на модната сцена по време на Седмицата на Модата в Милано, като модел на Dolce & Gabbana. Всъщност, модният подиум сякаш приляга на Гришо просто идеално.

Той е висок, строен и с отлични черти на лицето, което го прави просто перфектен за ролята на модел. Затова и едва ли е изненада, че получава такива възможности на световно равнище за изяви на модната сцена. Това естествено ни навежда на мисълта, че ако не бе станал професионален тенисист, то Григор определено можеше да пробие в света на модата. И все пак, към днешна дата той е не просто тенисист, а най-добрият български тенисист за всички времена и един от най-добрите в света.

 
 
 
View this post on Instagram

For @gio_journal.

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

И тъй като сезонът на трева официално започна,  очакванията на хасковлията за нещо голямо на любимата му настилка са големи. За поредна година той влиза в люта битка за нещо повече, най-вече от така важния за него турнир на Уимбълдън. Този турнир всъщност се отдава на балканците, както и играта на трева, особено съдейки по някои последни резултати, включително и балканския сблъсък на женския турнир в Нотингам, като поглеждайки към конкретната прогноза за мачове за Уимбълдън 2019 виждаме, че Гришо е с коефициент за краен успех от 41.00.

 
 
 
View this post on Instagram

Thank you @mrkimjones and Dior for making me look the part last night! @vanityfair #oscars

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Това естествено далеч не е най-добрият коефициент за турнира, но пък не е и толкова лош. Въпреки представянето на българина на най-титулувания турнир на трева за годината, ние все пак ще продължим да подкрепяме неговата тенис кариера, както и изявите си като модел, които той съчетава толкова умело с ангажиментите си на корта. С винаги безупречната си визия, просто няма как такъв мъж да не предизвика вниманието на модните дизайнери върху себе си.

Именно този стил на родения в Хасково тенисист пък е и една от основните причини, той да се радва на сериозен успех в различни модни списания. Гришо вече има заснета фотосесия за италианското списание Vogue, като това сякаш затвърждава позицията му на вероятно най-стилния тенисист при мъжете. Освен това, той е красил кориците и на други световноизвестни издания, като Forbеs, което говори достатъчно за флирта му с обектива.

Като цяло, макар и Гришо да не се е захванал професионално с модата, за момента той успя да съчетае работата си на корта с модните си изяви по един страхотен начин. И все пак, изявите му, като модел просто му прилягат по един неповторим начин и изглежда сякаш освен тениса, модата е неговото друго призвание.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР