Красивата кожа е здравата!

Александрина Петрова 03 July 2019

Снимка: Никола Миленов

„Да се чувстваш добре в кожата си“ е често използван израз, който обаче рядко приемаме буквално. А трябва! Грижата за кожата е един от най-важните фактори за здравето ни, но нерядко се отнасяме лекомислено към всичко това, макар кожата да е едно от първите неща, които забелязваме в хората. Доброто състояние на кожата е не само признак на здраве, а е и основен фактор за самочувствието.

Лято е, всички искаме слънцето да ни „целува“, но истината е, че не е безопасно да се излагаме на него без фотозащита - да, дори в града! Дългото излагане на слънце, UVA и UVB лъчите, които атакуват кожата, могат да нанесат както временни, така и трайни щети по нея. Слънчевото изгаряне е само временният проблем. От вредното въздействие на слънцето се получава така наречената „хиперпигментация“, проявяваща се като кафевите пигментни петна по кожата. Те са резултат на свръхпроизводството на меланин, което кожата извършва под влиянието на лъчите. Това, което задължително трябва да имаме предвид е, че някои пигментации са наистина дълбоки и много трудни за премахване.  

Винаги съм имала много бяла и чувствителна кожа, която веднага реагира след излагането на слънце. Затова се старая да внимавам в избора си на козметични продукти, като следя за два основни фактора – висока защита от вредните лъчи, но и грижа за вече съществуващите несъвършенства по кожата. Винаги съм казвала, че не е нужно да чакаш да се появи проблем, за да вземеш мерки срещу него – особено що се отнася до здравето. Пигментните петна обикновено не се появяват веднага, а бавно и неусетно. И тъй като не бих осъдила кожата си на такава ужасна присъда, реших да опитам Eucerin Pigment Control.

Освен, че продуктът има слънцезащитен флуид 50+ (висок фактор, перфектен за бяла кожа като моята), той предотвратява появата на пигментни петна, благодарение на специална технология. Ключовата съставка  Thiamidol атакува хиперпигментацията именно там, където тя възниква. Използвам продукта от 15 дни и забелязвам разлика по местата, на които има по-тъмни петънца. Сега те са избледнели, а тенът ми е много по-равномерен. Шишенцето е винаги в чантата ми.

Редовната защита с продукта обещава да предотврати повторната поява на несъвършенствата, на което се надявам. Но ето и най-хубавото. По никакъв начин Eucerin Pigment Control не промени бюти рутината ми. Благодарение на леката му текстура, върху него слагам грим без никакви проблеми. Кожата ми не се омазнява, нито остава бял слой по нея.

Красивата кожа е здравата кожа. Със здравето не се правят компромиси, а усилията и правилната грижа винаги си струват и резултатите говорят сами. Няма нищо по-хубаво от това да се чувстваш добре в кожата си!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР