Грижите ли се за кожата си, градски момичета?

С козметиката Avène кожата ни успява да се справи с всички предизвикателства, които й поставя градът...

eva.bg 25 June 2019

Градските момичета водят много активен начин на живот, а графикът им е препълнен с ангажименти, работа, спорт и какво ли още не. Всяко градско момиче знае какво е в края на деня, когато измие лицето си, да види как целият град се сваля от него върху тампона за грим. Замърсеният въздух и оксидативният стрес са само част от големите врагове на кожата в града. Най-големият такъв е слънцето.

Грешна е представата, че слънцезащитният крем се употребява само по време на лятната почивка. Знаехте ли, че 80% от усвояването на UV лъчите се случва именно в града, а не на плажа? За съжаление обаче в градските условия кожата е най-малко защитена. А именно там грижата трябва да бъде най-интензивна! Кафето с приятели, карането на колело в парка, разходката по обяд – слънцето през цялото време влияе на кожата. Затова тя трябва да бъде предпазена от слънцето във всеки един момент, а компромисите в избора на козметика, не са позволени. Отнасяйки се лекомислено към кожата си, ускоряваме стареенето й, но най-вече застрашаваме здравето й.

Запазвайки мисията си да защитят и успокоят чувствителната кожа на всяка цена, дерматологични лаборатории Avène създадоха нов слънцезащитен продукт 3 в 1, необходим на всяка дама в града – B-Protect. Тази уникална тройна формула се състои в защита срещу UV лъчите с четири слънчеви филтри, пази кожата от замърсяване чрез антиоксидантния си комплекс, като я разкрасява, заради активната съставка на термалната вода Avène, която има успокояващи, анти-иритативни и омекотяващи свойства. Невероятната променяща се текстура на продукта съдържа микрокапсулирани пигменти, които се освобождават при нанасяне и придават свеж и сияен тен, като се абсорбира бързо от кожата и намалява лъщенето. Освен, че кожата е защитена, B-Protect й осигурява кадифен, пудрен завършек.

Има две вълшебни съставки, които съумяват да се справят с всички врагове на кожата в града. Това са двата антиоксиданта пре-токоферил и тилидин. В комбинация те неутрализират свободните радикали, както и замърсяващите частици. Така на кожата е осигурена цялостна клетъчна защита срещу оксидативния стрес. Пре-токоферилът е фотостабилен прекурсор на витамин Е, който действа върху клетъчната мембрана. Той се освобождава бавно и гарантира защита през целия ден. Тилидинът прониква дълбоко в клетките и незабавно защитава от оксидация.

А за онези, които обожават да спортуват, Avène създаде Fluide sport SPF 50+, който е високо устойчив на изпотяване и вода, благодарение на абсорбиращата пудра силика от ново поколение. Така можете да се насладите на тренировката си със защитена и красива кожа.

Отнасяйте се с любов към кожата си и тя ще ви отвърне със същото!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР