„Мъже в черно: Глобална заплаха” #женивчерно

Много забавна екшън комедия напълно в стила на класическите „Мъже в черно” (с Уил Смит и Томи Лий Джоунс). Вярно, че почти през цялото време една иначе нелоша Теса Томпсън се мотае около Крис (Хемсуърт), закривайки ни гледката, но кой ли пък се занимава с нея! „Мъже в черно: Глобална заплаха” (Men in Black International) на режисьора Ф. Гари Грей е в кината от днес.

Ирина Иванова 21 June 2019

Шегувам се за Теса Томпсън, с чието включване създателите на филма очевидно отдават задължителната вече в Холивуд почит на женското начало. Добро момиче в черно е тя, макар че в интерес на истината не е зашеметяваща.

"Мъже в черно: Глобална заплаха" е зареден до горе с всички необходими „провизии”, от които човек се нуждае в киносалона през един летен уикенд:

1. Смях

2. Скорост

3. Красив мъж, който обаче не се взима насериозно (Крис, разбрахте вече)

4. Завладяващи визуални ефекти –  например битката с триръката злобна жена (Ребека Фъргюсън в ролята е просто жестока!

5. Сценарий, който, меко казано, не те напряга, защото и онзи, който го е измислил не се е напрягал бог знае колко. Значи: Агент Ейч (Крис Хемсуърт) е най-добрият агент в цялата организация за борба с извънземните или иначе казано МВЧ („Мъже в черно”), но му се налага да работи заедно с новодошлия Агент Ем (Теса Томпсън), която  има детско преживяване с попаднало в стаята й извънземно и винаги е мечтала за пътешествия и приключения из галактиката и вселената и за нови срещи с необикновени същества. Преследвайки мечтата си, тя попада в свръх- свръхсекретната централа на МВЧ, където по много готин начин спечелва на своя страна шефката на организацията Агент О (Ема Томпсън), среща Агент Ейч и неговия пряк шеф Агент Хай Ти (Лиъм Нийсън) и получава първата си мисия.

6. Абсурдно-забавни персонажи. Поредицата „Мъже в черно”, както знаете, още от самото си начало си играе с герои и ситуации, които са абсурдни, бутафорни и нелепи и които са контрапункт на свръхвисоките технологии, с които мъжете в черно преследват  извънземни и чистят боклука из Вселената

7. Дори ако не сте деца, нито тийнейджъри и не си падате по извънземните, екшън комедиите и продълженията, за вас има една Ема Томпсън, която е фантастична актриса и се чувства удобно навсякъде и само с едно изсумтяване влиза в ролята и се заключва отвътре така, че не можеш да я извадиш оттам до...следващата й роля.

8. Изкушаващ те да си потанцуваш саундтрак – от суперготиния Anderson. Paak до... Рахманинов

 И това е, друго не ни и трябва. Не, забравих за пуканките и колата – те са просто фундаментални за пълноценното преживяване на филма.

Забравих и още нещо – във филма агентите от МВЧ размахват едно устройство, наречено невролизатор, което заличава паметта на всички, срещали се с извънземни. И си мисля – ако човек има такова устройство и може да заличи паметта си за който си иска момент от живота си, дали би заличил онова, което си мисли, че не иска да си спомня? Невролизатор. Чудесна идея!

Филмът също, между другото.

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР