Знаехте ли, че само 32% процента от българките се чувстват красиви?

Кампания на Dove разкрива нагласите на българките към стереотипите за женска красота

eva.bg 19 June 2019

Къде се крие истинската красота на българската жена? Това е въпросът... или поне въпросът, който провокира тазгодишната кампания на Dove да търси отговора.

Кампанията завърши с издаването на „Книга за истинската красота”. Тя разказва историите на 10 български жени и тяхната неподправена красота, през погледа на някои от най-вдъхновяващите писатели на България. Всеки, който проявява интерес, може да се сдобие с книгата безплатно от книжарници „Сиела“ до 18-ти юли или да изтегли електронен вариант от тук. Книгата цели да помогне на възможно най-много българки да погледнат на себе си с нови очи и да открият красотата в собствените си истории.

Кампанията „Dove търси историите за истинската красота“ успя да докосне над 4000 жени от всички точки на България, на възраст от 16 до над 65 години. Те споделиха личните си и изключително емоционални истории, чрез попълване на специално разработена анкета. Като резултат, десет българки се срещнаха лично с писателите Теа Денолюбова, Ралица Генчева, Деси Нико, Ралица Стоянова, Елица Мавродинова, Радослав Гизгинджиев и Росен Димитров. Талантливите писатели имаха задачата да опишат гледните си точки към красотата в истинските истории на десетте героини.

След обобщаване на получените над 4000 резултата от анкетите, изводите се оказаха любопитни. Оказва се, че само 32% от анкетираните жени заявяват, че се чувстват красиви, а останалите 66% са неуверени в красотата си, а 2% дори казват, че не се чувстват красиви изобщо. И все пак, 71% от запитаните мислят, че това, което прави една жена красива, е нейната вътрешна увереност, сила и спокойствие.

Нашата мисия е да подкрепим жените в неравната битка със стереотипите, които им пречат да се чувстват красиви такива, каквито са“- коментира Леонора Шокордова от Dove България. „Резултатите от проучването ни доказват, че интуитивно българските жени знаят истината: красотата идва отвътре.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР