Най-бързият часовник във Вселената

Една лондонска провокация в Театър 199

eva.bg 09 June 2019

Явор Бахаров, Румен Михайлов и Малин Кръстев

Снимка: Иван Дончев

Явор Бахаров е в ролята на Кугър, нарцистичен мъж, който иска да остане завинаги на 19, дори ако трябва да скубят белите косми по главата му един по един. Капитана (Малин Кръстев, както винаги безпощаден) е негов приятел, иконом, коректив. Двамата подготвят парти за специален гост (Александър Тонев/Румен Михайлов), но той не идва сам. Младата Виттория Николова прави чудесна роля, балансирайки между пародията и агресията. Ролята й е като полъх на свеж вятър в мрачнината на декорите (сценограф Петя Боюкова), които представят апартамент над изоставена фабрика за кожи.

Всеки се е вкопчил в своя история и само приказката за красив принц и сляпо момиче, разказана от Капитана, се опитва да даде верния финал за всички – любовта. Но никой от героите не я може.

Пиесата "Най-бързият часовник във Вселената" на Филип Ридли идва в Театър 199 от лондонска сцена под режисурата на Стайко Мурджев като част от необявена трилогия, започнала с „Еквус” на Питър Шафър и великолепната черна комедия „Петел” на Майкъл Бартлет. В ролята на собственичката на фабриката за кожи е Станка Калчева.

Следващите представления са на 14 юни, 2 юли, 10 юли и 3 септември.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР