Градски пясъци

26 дизайнерски мини колекции, вдъхновени от пясъка, са с адрес "Иван Асен" 22

eva.bg 08 June 2019

Rosica Mrsic

Снимка: фотограф: Петър Тановски, модел: Ивана Гелева, грим: Арина Митева, косa: Диляна Иванова

Лятото в София дойде с дизайнерското събитие Shapes of Sand на адреса на идейния му виновник Нели Митева - „Иван Асен” 22. Двайсет и шест дизайнери представят нови мини колекции, вдъхновени от темата за пясъка.

Нюансите на бежовото, стигащи до прегръдка с кафявото и сивото, класическото, но отново толкова актуално бяло, розовото, дошло сякаш от прочутите плажове на Бермуда, зеленикаво-синьото на вълните и огладените от тях късчета стъкло, червени и яркожълти акценти – в ефирните рокли, в полите, блузите, панталоните се открива цялата гама от лежерно лятно настроение. Ленът е преобладаващата материя, в новаторското му решение е с преливащ многоцветен принт, памукът и коприната присъстват неизбежно, като голяма част от десените са обагрени на ръка от самите дизайнери.

Както винаги на „Иван Асен 22" бижутата имат запазена територия с разнообразие от материали - стъкло, сребро, порцелан, естествено дърво и цветни ресни. Впечатляващите колиета с едри дървени детайли на Tota са със заряд, който може да преобрази дори тривиална дреха. Вдъхновените от морските охлюви брошки и пендативи на Велислава Божинова носят усещането за безгрижие от времето, когато всяка намерена на брега мида или рапан предизвикваха възторг.

Фотосесията с македонския топмодел Ивана Гелева е заснета в пясъчната кариера на „Каолин” ЕАД край Ветово от фотографа Петър Тановски. 

Изложбата ще остане в шоурума на "Иван Асен 22" до 30 юни, понед.-петък 16-20 ч.,  събота и неделя от 14 до 20 ч.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР