Мадона: Феминистките не смятаха, че съм една от тях

eva.bg 06 June 2019

Снимка: getty images

Мадона е на корицата на The New York Times Magazine. Основният кадър представлява нейна стара снимка, направена през 1991 г. от Стивън Мейзъл, от която Мадона изскача със сегашния си лик.

Пред изданието 60-годишната певица разказа много интересни неща от вълнуващия си живот. Един от интересните факти, които Мадона сподели, бе, че феминистките движения дълги години са отричали, че тя е техен представител.

Самата тя смята себе си за човека, от когото тръгва третата вълна на феминизма, тъй като винаги се е борила за правата на жените, признавала е независимостта им, мнението им, като е апелирала да не се страхуват от сексуалността си:

Всъщност именно сексуалността бе причината феминистките да ме критикуват много. Казваха ми: „не можеш да използваш сексуалността си, за да разширяваш възможностите си“. Но това е пълна глупост! Защото сексуалността ми е част от това да съм жена. И това не е единственото ми оръжие!“, казва кралицата на поп музиката.

Въпреки всичко Мадона е щастлива от това, че днес феминизмът се противопоставя активно на сексуалното насилие и обективизацията на жените, като не е предполагала, че това ще се случи толкова бързо.

В интервюто тя споделя, че Харви Уайнстийн се е опитал да вкара и нея в леглото си. „Бях омъжена, но това не го спираше. Постоянно прекрачваше границите на приличието и не спираше да флиртува“, разказва Мадона.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР