Код "Фламинго"

Ще даде ли тон на летните партите „райският декор“ на Met Gala 2019?

eva.bg 01 June 2019

Вече разгледахме ексцентричните облекла на звездите, които се появиха на червения килим на голямото модно събитие на годината – благотворителния бал на Музея Метрополитън в Ню Йорк. В съзвучие с темата на 2019 година – Camp, тоалетите бяха с изобилие от пера, шлейфове, заблуждаващи окото ефекти и дори полилей като аксесоар.

В сянка остана обаче декорът на благотворителната вечеря, който и тази година бе поверен на дизайнера Раул Авила. Заедно с екипа си от 25 души той проектира истински райски декор, в който преобладават пера и екзотична тропическа растителност.

Гостите на вечерята са посрещнати и настанени на масите, украсени с лампи с пера, розови покривки и ленени салфетки с избродирано фламинго. Екзотиката в розово се е съчетала добре с тоалетите на дамите – от Ана Уинтур до Лейди Гага. 

Вдъхновението за този декор по думите на Авила идва от афиша на филма „Розово фламинго“ от 1972 г. Фламинго-естетиката се допълва от столове и прибори от бамбук.

През 2019 г. Авила успява да придаде на бала на Музея Метрополитън елемент на кич, „уау“ ефект и размах. Вероятно „райският декор“ ще се наложи като модел за подражание сред богатите и известните в летните партита на сезона.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР