13 въпроса към... Зорница Русинова

eva.bg 17 May 2019

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си? Това е първият от 13-те въпроса в анкетата, с която списание EVA стартира своята нова онлайн рубрика „Говори с ЕVA”. Обръщаме се към различни възрасти и професии с желанието да поговорим искрено и да чуем тяхната гледна точка за нещата от живота. 13 въпроса, 13 отговора. Всеки петък на eva.bg. Говорят хората, които ни вдъхновяват и ни карат да вървим напред. Надяваме се и вие да бъдете един от тях.


Зорница Русинова или Зора-та (това "та" си е нейната запазена марка) е от онези жени, които трудно можеш да спреш, когато си наумят нещо. Действа със замах, като се опитва да направи света малко по-красив. Повече от 15 години Зората организира сватби и специални събития и е точно този човек, който знае вълшебната рецепта за перфектното събитие. Тя е непоправима романтичка, която вярва в истинската любов, oнази "Just Love", която издържа всяка проверка. Енергична и ентусиазирана, усмихната и забавна, цветна и шумна понякога, вярна до гроб на приятелите си, за които обръща планини, и с голямо, много голямо сърце.

С кого разговаряте напълно искрено и пред кого разкривате сърцето си?

Мога да кажа, че съм голяма късметлийка, имам до сърцето си много верни приятели. Скоро претърпях инцидент, след който трябваше да оперират коляното ми. Нямате представа колко хора бяха до мен и колко обичана и подкрепяна се почувствах. Мисля че с тях, моите приятели, аз съм себе си, истинска, искрена с отворено сърце. Напълно, напълно искрена обаче съм само пред себе си.

Как тълкувате сентенцията "Мълчанието е злато"?

Може би я свързвам с друга “Преброй до десет преди да кажеш нещо”. За мен обаче и двете не важат. Пряма и импулсивна, трудно успявам да замълча. Обичам обаче да подбирам думите, вярвам че те носят огромна сила, заряд и способност да променят.

Имате ли таен дневник? Как подреждате преживяванията си?

Никога не се научих да си водя дневник, таен или явен. За мен преживяванията се свързани с песни, аромати, места. Подреждам ги в сърцето си и когато чуя мелодия, която свързвам с дадено преживяване или усетя аромат, там вътре нещо щраква и споменът оживява напълно осезаем. Малко като стара jubox машина (хахаххаха).

Изборът, който определи/промени посоката на живота ви?

Много обичам мисълта на Джон Ленън: “Животът е това, което ни се случва, докато правим други планове”. Винаги съм се стремяла да контролирам живота си, да държа юздите здраво и да определям посоката и точно когато си мисля, че съм се успала, точно тогава нещо, независещо от мен, променя живота ми из основи и аз нямам никаква власт над него. За това с времето започнах да се уча да “пускам” контрола и да вярвам повече в Големия План за всички нас, като слушам сърцето си и му се доверявам на 100 %.

Ако сега трябва да изберете професия, каква би била тя?

Същата (хахахаха). Без да се замислям. Може би бих си пожелала да я упражнявам извън България, защото смятам, че тук хората не я оценяват напълно. Някой беше казал: “Направи хобито си професия и няма да работиш нито един ден“. Е, аз бих променила сентенцията така: “Направи хобито си професия и няма да почиваш нито един ден”.

Каква е вашата представа за щастието? А за нещастието?

Щастието е: любов, споделеност, приятелство, усмивката на дъщеря ми, прегръдка на любим, красив залез, покорен връх, летен бриз, смях, вятър в косите, майка и татко в градината си, мокър нос на куче опрян в твоя, шум на вълни…То е във всеки един миг от деня, в живота ни, вътре в нас.

Мен лично ме прави нещастна несправедливостта, лъжата, човешката нехайност, болестите, войните, нетолерантността, сълзите в очите на дете, отчуждаването на хората. Но истинското нещастие е невъзможността да видиш щастието около теб и вътре в теб.

Кои са трите думи, които ви описват най-добре?

Усмихната. Сърдечна. Непримирима.

Кого или какво следвате в Инстаграм?

Приятели, вдъхновяващи личности, страници, които ме вълнуват професионално, мода, лайфстайл, интериори, фотографи, пътешественици. Инстаграм ми допада повече от FB, много бързо намираш това, което те вълнува и е 100 пъти по забавно.

Какъв талант бихте искали да притежавате?

Да танцувам фламенко. Мисля, че този танц и тази музика са закодирани в гените ми.

Може ли любовта да бъде безусловна?

Да, 1000 пъти да!

За какво използвате парите си?

За всичко освен за това, за което трябва!

С какво са свързани страховете ви?

С живота и здравето на най-близките ми хора, с това да не им се случи нещо.

Какво ви кара сутрин да ставате от леглото?

Освен алармата на телефона, любопитството и нетърпението да преживея нещо ново с новия ден.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР