Перфектният съюзник за лятото

Разчитам на Thiamidol в борбата срещу старите и нови кафяви петна по кожата ми

Люба Вангелова 20 May 2019

Бих нарекла пигментацията „тих“ проблем за самочувствието ни. Защото се появява бавно и неусетно, но за сметка на това се настанява трайно в списъка ни с несъвършенства по кожата, които трябва да решаваме. По лицето ми тези малки петънца се появиха именно така – постепенно, неусетно, най-вече след години излагане на слънчева светлина. Преди години бременността ме пощади, но възрастта и слънцето не! Забелязах, че от няколко години все повече до мен достигат съвети и новини за нови козметични продукти, които помагат в борбата с пигментацията. А, след като ги чувам, значи този проблем ме интересува, колкото и да се опитвам да го неглижирам. Съвсем естествено дойде моментът да тествам новия продукт на Eucerin Anti-Pigment!

Какво трябва да знаете за пигментните петна?

Това е състояние, което „спохожда“ кожата при свръхпроизводството на меланин. Тогава се появяват тъмни петна, които са неравномерно разположени по повърхността й. Те обаче имат голямо въздействие върху емоционалното ни състояние и често засягат самочувствието ни. Стареене, хормонални разстройства като например по време на бременност, наследственост, стрес, UV излъчване – всичко това стимулира клетките в долния слой на кожата да произвеждат пигмент (познатите кафеви петна). Те се натрупват и стават видими под формата на петна и лунички. Този нежен слънчев нюанс по кожата ни, който се появява през лятото и който много харесваме, всъщност е действащият механизъм за защитата й и трябва да го приемаме като предупреждение, че трябва да стоим повече на сянка. Прекалено честото стимулиране на пигментните клетки води до поява на трайна и дълбока пигментация, която трудно изчезва.

Какво може да правите, за да не се появи пигментация?

Задължителното ексфолиране тук идва на дневен ред – редовното обновяване на клетките е ключов момент в борбата с пигментацията. С времето за мен това се превърна в една от любимите ми бюти стъпки. Освен това се опитвам да избягвам продукти, които в съставките си имат алкохол. Много важно е да не дразните малките пъпчици по кожата си – белезите, които оставят обезцветени петна по кожата и стават по-уязвими от действието на пряката слънчева светлина. Но преди всичко ежедневно нанасяйте SPF 30 върху кожата си. Защитата от слънцето е правило номер едно в живота, което освен всичко друго, ви спасява и от пигментация.

Ако вече имате пигментни петна...

Винаги трябва да имате най-пълна информация за състоянието на кожата си и за най-добрия начин, по който може да се грижите за нея. Ако започнете навреме да се грижите за пигментацията, има шанс да я намалите съществено. И преди да се обърнете към лазерната терапия или едновременно с нея, имайте предвид, че все пак съществува и доста добра козметика, която помага в борбата срещу петната по кожата.

Моят тест на Eucerin Anti-Pigment

Подходих към този продукт с идеята, че ще помогне да намалят видимостта вече съществуващите пигментни петна по лицето ми (по-изявени са в долната част на лявата ми буза и на скулите). Линията Anti-Pigment на Eusern е наследник на линията Eucerin Even Brighter. След 10-годишни проучвания лабораториите на Eucerin разработиха патентовата съставка Thiamidol, която която най-ефикасно въздейства върху хиперпигментацията при човешкия организъм и същевременно е най-безопасна за него. Това превръща формулата на Eucerin Anti-Pigment в иновативна. Обещанието на козметичната марка е, че благодарение на тази съставка първите видими резултатти настъпват още след две седмици употреба. В допълнение хидратиращите съставки и SPF30 (кремът съдържа UVA и UVB филтри) са помощниците за тези бързи резултати. Всъщност Eucerin Anti-Pigment е доказателство, че дермо-козметичната козметика е незаменим помощник в борбата с хиперпигментацията, тъй като съставката Thiamidol действа директно върху производството на меланин.

Две седмици – толкова е периодът, през който нанасям дневния хидратиращ крем Anti-Pigment и концентрацията на пигментните петна в споменатите зони по лицето ми е значително намалена. Продължавам с нанасянето, тъй като от марката обещават, че при редовна употреба се постига непрекъснато, забележимо и трайно подобряване на състоянието във времето. Освен това съм приятно изненадана от отличната поносимост на кожата ми – нанасям го сутрин, а това е страхотно улеснение за слънчевите дни. Най-много ме радва изравняването на тена на кожата ми – сякаш намаляването на концентрираната пгментация помогна за балансирането на излъчването ми. Кожата е видимо по-сияйна. Най-хубавото е, че съм спокойна за предстоящото лято – то няма да крие рискове от повторна поява на петната, защото Eucerin Anti-Pigment помага именно за това. Thiamidol помага за намаляване на производството на меланин, а така шансовете да се появят нови петна намаляват значително.

Текстурата е мека и се абсорбира бързо, а ароматът е съвсем нежен и лек. Светлината в кожата се „появява“ веднага, а усещането за сигурност и защита остава задълго. Трябва да знаете, че не трябва да ползвате повече от четири продукта на ден, съдържащи Thiamidol. Така че комбинирайте дневния крем Anti-Pigment с най-много още два продукта от серията.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР