Звезди на мюзикъла у нас

Джон Патридж заедно с Люси Дяковска, Ингве Гасой-Ромдал, Беатрикс Райтерер и други световни артисти ще пеят емблематични парчета на Андрю Лойд Уебър на 15 и 16 май в София и Варна, представени от Плевенската филхармония.

08 May 2019

Концертно изпълнение на най-популярните музикални произведения на Андрю Лойд Уебър ще чуе българската публика. Близо два часа почитателите на най-значимия мюзикъл композитор на всички времена ще се забавляват с песни от „Котките“, „Фантомът на операта“, „Евита“ и ,,Исус Христос суперзвезда“ в средата на май в София и Варна. На българска сцена ще пеят Джон Патридж (Англия), Ингве Гасой-Ромдал (Норвегия), Саша Кребс (Германия), Шарлоте Хайнке (Германия), Беатрикс Райтерер (Италия) и Люси Дяковска (България), както и Националният филхармоничен хор, ще свирят Софийската и Плевенската филхармония.

Уебър е един от най-известните композитори на 20. век. Написал е 16 мюзикъла, от които четири печелят награди ,,Тони“ – ,,Евита“, ,,Котките“, ,,Фантомът на операта“, и ,,Булевардът на залеза“.

Джон Патридж е звезда на Уест енд. Световна слава му носи участието в оригиналната продукция на мюзикъла ,,Котките“ в New London Theatre. През 1998 г. се появява като Rum Tum Tugger в официалната филмова продукция на шоуто, продуцирана от Лойд Уебър. През 2018 г. спечели формата Celebrity Masterchef.

Сред звездния състав изпъква Ингве Гасой-Ромдал, най-големият син на известния норвежки художник Пол Гасой. От години Ингве е незаменим певец и артист – от малък той свири на цигулка и виола, на различни духови инструменти, както и на орган. Завършил Норвежката консерватория, той жъне първия си голям успех с ролята на Джо Гилис в немската продукция на Андрю Лойд Уебър ,,Булевардът на залеза“. Ингве е един от малкото европейски солисти, изиграл най-значимите Уебърови герои – Раул от ,,Фантомът на операта“, Че от ,,Евита“, Исус от ,,Исус Христос суперзвезда“.

За телевизията Ингве се снима в популярната поредица ,,Комисар Рекс“.

За музиката и произведенията на Уебър Беатрикс Райтерер казва:

,,Като класически мюзикъл сопран мечтата ми винаги беше веднъж да изиграя, изпея и да бъда Кристин във ,,Фантомът на операта“. Три пъти се явявах на кастинги за продукциите и все не успявах да се преборя. Не се предадох... продължавах да работя, да тренирам, да уча. Един ден ми казаха, че в Колозеум театъра в Есен ще поставят „Фантомът“ и трябва да се явя. До ден днешен помня как се почувствах, когато получих обаждането, че аз ще съм следващата Кристин! Играх ролята година и половина, след което последва Евита Перон.“

А Люси Дяковска, българската следа в този концерт спектакъл, казва: „За мен мюзикълът е най-комплексното сценично изкуство. Там се изисква не само добра двигателна техника, а и много качества като танцьор и актьор. И разбира се, глас. Но основното е характер. Това, което носиш в себе си, дали ще пасне върху ролята.“

Люси пее в единствената опера на Астор Пиацола – ,,Мария от Буенос Айрес“, с която бе открита програмата на Пловдив – европейска столица на културата, а публиката изкупи билетите за всички предстоящи до края на годината представления.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР