Стилът на... Зендая Колман

eva.bg 18 April 2019

Снимка: Tommy x Zendaya

Стилът на 22-годишната Зендая е, с една дума, необозрим. Американската актриса, певица и танцьорка се превърна в ярка модна икона и макар и да е само на 22, вече гласът й е повече от значим, поради което тя го използва, за да говори на важни теми, наболели въпроси и да застава зад достойни каузи.

Звездата й изгря в сериала на „Дисни“ - „Раздвижи се“ - с ролята на Роки. Тогава Зендая е едва на 13, но вече разгръща многото си таланти.

Да се опитаме да определим стила на Зендая, означава да го ограничим, да го поставим в някаква рамка, в която всичко е уловимо. Но истината е, че именно в това се крие харизмата на цялата й личност, която тя изразява чрез модата – Зендая е същински хамелеон!

Трябва да си припомняме, че модата винаги крие риск. Скритият (всъщност не толкова скрит) коз на Зендая е, че тя не се страхува от този риск и се осмелява да експериментира – и то така, както малко дръзват да го направят. Затова тя винаги е различна, уникална и обира овациите на повечето червени килими. Да, за нея модата е изкуство, което ти дава да изразиш себе си и да покажеш кой си. А тя владее това изкуство съвършено.

Играта на цветове, силуети и аксесоари продължава и в раздвижен избор на грим, прическа и цвят на косата. Права или къдрава, къса или дълга, руса или черна (а защо не и червена?) - Зендая не се бои да опита от всичко! В цялостната й визия винаги всичко изглежда на мястото си и неслучайно е там.

„Модата е нещо велико. Тя ти дава възможност за себеизразяване, а не е ли това едно малко чудо?“, казва тя. Младата актриса е споделяла, че една от големите й мечти е да се качи на подиума по време на Седмицата на модата. Смеем да кажем, че тази година тя постигна много повече – колаборация с Tommy Hilfiger, съчетаваща класическия американски стил на бранда и смелия стил на Зендая. Колекцията Tommy x Zendaya бе представена на Седмицата на модата в Париж, а основното й вдъхновение бяха 70-те години, с целия си блясък и големи икони.

„Исках тази колекция да изразява невероятните жени на това десетилетие, които са променили света на модата завинаги и са отворили вратите за момичета като мен“, споделя Зендая. Когато я питат какво е да работи с голям дизайнер като Томи Хилфигер, тя отговаря: „Това е най-невероятното изживяване в живота ми. Късметлийка съм, че в момента мечтите ми се сбъдват. Всичко, което си представях в главата си, просто се реализира. Дрехите изразяват точно това, което исках. Зад целия този проект стои невероятен екип и съм горда, че имах честта да работя с него.“

Вдъхновение от 70-те можете да почерпите и вие, тъй като колекцията е налична в Paradise center в магазина на Tommy Hilfiger.

Тъй като брандът изразява американския дух и естетика, Зендая трябваше да отговори за себе си какво трябва да означава именно този американски дух сега:

„Няма нищо по-патриотично от това да искаш в страната ти нещата да стават все по-добри. Смятам, че моето поколение се бори точно за това. Има много млади и умни хора, чийто пример следвам, чийто глас се опитвам да бъда. Нямам отговорите на всички въпроси, но определено искам да видя поколението си да изисква повече от страната, в която живее, да иска тя да се развива. Ако имам възможност да бъда дори малка част от подобна промяна, определено ще я грабна“, категорична е Зендая.

Има нещо много истинско и откровено в личния стил и в това да бъдеш безстрашен по отношение на модата, носейки каквото си пожелаеш. Тъкмо тази магия Зендая вижда в иконите на 70-те, които я карат да се опита да я въплъти в колекцията Tommy x Zendaya.

„Всичко, което е било велико, се завръща рано или късно“, твърди тя.

Вижте най-запомнящите се визии на модния хамелеон Зендая Колман в галерията.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР